Over Dr. Donald Ottens (Dr. Don)

Dr. Donald Ottens (Dr. Don) is cormetisch arts KNMG met een klinische ervaring van meer dan 25 jaar. Hij is gespecialiseerd in esthetische behandelingen en voor u een prettige gesprekspartner. Zijn inschrijving kunt u vinden onder: BIG-nr 19023148601.

 

Afspraak maken bij Dr. Don?

Medisch Specialist

Dr. Don is expert in interventionele technieken en pijnbestrijding en heeft een ervaring van meer dan twintig jaar om met minimaal invasieve interventies, diagnostische en therapeutische behandelingen uit te voeren.

Hij heeft een jarenlange ervaring als cosmetisch arts in Frankfurt op gedaan. Hij is een regelmatig bezoeker van workshops, symposia en trainingen in zowel Nederland, als Duitsland en Frankrijk. Hij is een veel gevraagd spreker op congressen. Tevens verzorgt hij opleidingen tot cosmetisch specialist.

In 2004 is Dr. Don gepromoveerd op een oncologische studie over uitzaaiingen na chirurgische verwijdering van darmtumoren.
Hier kunt u de promotie oncologische studie over uitzaaiingen van Dr. Don downloaden (PDF).
 

Betrouwbaarheid en kwaliteit
Begrippen als betrouwbaarheid en kwaliteit is een tweede natuur van een goede arts. In het bijzonder geldt dit voor artsen en medisch specialisten die praktiseren in een ziekenhuis. Een patiënt en een cliënt moeten daar blind op kunnen vertrouwen. De combinatie met een uitgebreide ervaring maakt hem of haar tot esthetisch arts of cosmetisch medisch specialist. De kwaliteitseisen die in een ziekenhuis worden gesteld, gelden ook in onze cosmetische Clinique. Dit zijn de eisen die aan elke medisch specialist worden gesteld door de IGZ, Inspecteur GezondheidsZorg en de Koninklijke Maatschappij ter bevordering van de Geneeskunde, de KNMG.
 

Lidmaatschap NVCG en NVVCC
Dr. Don is lid van de NVCG, (de Nederlandse Vereniging voor Cosmetische Geneeskunde) en van de NVVCC (Nederlandse Vereniging voor Cosmetische Chirurgie).
 

Een artistiek oog
Een mooi uiterlijk wordt bepaald door de onderlinge verhoudingen en de contouren van het gezicht. Daarom is het belangrijk een gezicht eerst goed aan te kijken, te bestuderen, de huid te voelen en te testen op elasticiteit, turgor en vochthoudendheid. Het is van belang om de verhoudingen goed te zien, tussen neus, mond, wangen etc. Dit is de full-face approach.

Dr. Don legt graag aan zijn cliënten uit wat een ‘knap’ gezicht is en hoe iedereen haar of zijn gezicht ‘knapper’ kan maken. Het heeft ook te maken op welke elementen in het gezicht de nadruk of de aandacht wordt gelegd. De essentie van zijn behandeling ligt erin dat geprobeerd wordt te voorspellen hoe de cliënt het eindresultaat zal beoordelen. Zal ze tevreden zijn, dan is de behandeling klaar. Zo niet, dan moeten we het nog verfijnen.

Dr. Don; Medisch specialist, auteur en mensenvriend

Behalve vakboeken, schreef hij een boek met zijn ervaringen in het ziekenhuis. Het gaat over de emoties, de hoop, de wanhoop, maar ook over de humor bij behandelingen en gesprekken met patiënten. Lees meer over Dr. Don en zijn ervaringen op zijn eigen website.

Het is de mens als geheel die voor hem telt. 

Neem contact met mij op

Wij zijn aangesloten bij

  • NVCG
  • NVVH
  • NVVCC
  • Anbos
  • DGAUF
  • DALA

Certified Peelings Certified XLHair Face Lifting Techniqiues