Lipofilling

Welkom op mijn informatiepagina over Lipofilling!

Lipofilling is een nieuwe en elegante behandelmethode, in onze kliniek gebruiken wij deze techniek bij behandeling van volumetekorten die ontstaan in het lichaam en in het gezicht. Het is een oplossing voor jaren. Ik maak graag gebruik van uw eigen buikvet omdat in dit type vetweefsel veel groeifactoren voorkomen. Daarna plaats ik het geoogste vet weer terug in gebieden waar u het nodig heeft. Bijvoorbeeld in uw borsten, billen, gezicht en/of handen.

De groeifactoren activeren het getransplanteerde vetweefsel en zo ontstaat nieuw vetvolume. Vetweefsel is zacht van structuur, het geeft mij alle mogelijkheden om mooi gevormde borsten of billen te creëren. De lipofilling methode is volkomen natuurlijk en maakt implantaten overbodig. Daarnaast opent lipofilling nieuwe mogelijkheden bij reconstructieve chirurgie.

Op deze website vindt u uitgebreide informatie over de verschillende behandelingen met autoloog vet. Uiteraard kunt u altijd een kostenloze afspraak met mij maken voor meer informatie of advies. Ik kijk er naar uit.

Bel naar: 020 - 89 50 455 (Amsterdam) of 074 - 30 30 250 (Hengelo) of stuur een mail naar info@cliniquedokterdon.nl 

Bekijk hier mijn nieuwste video over lipofilling:

 

Afspraak maken bij Dr. Don?
 

Techniek Lipofilling

Een lipofilling behandeling bestaat uit twee fasen:

Eerst wordt het benodigde hoeveelheid vet heel voorzicht weggezogen, want groeifactoren zijn teer en mogen niet beschadigd worden. Bij voorkeur halen wij het vet uit de buik maar het kan ook geoogst worden uit één of meerdere plaatsen waar voldoende vetreserves zijn.

Vervolgens wordt het geoogste vet gezuiverd en zodanig behandeld dat het zogenaamde vetstroma overblijft. In dit vetstroma bevinden zich de geconcentreerde groeifactoren. Het bewerkte vetweefsel is nu klaar om opnieuw geïnjecteerd te worden in de gebieden waar u meer volume wilt hebben, borsten, billen (brazilian buttlift), lippen of gezicht.

Fase 1: Vetverwijdering

lipofilling klinieken

Wanneer we het vet gaan verwijderen, brengt de arts eerst de plaatselijke verdoving aan in het gebied waar het vet weggehaald wordt. De plaatselijke verdoving laten we goed inwerken. Daarna kan de arts het vet zachtjes wegzuigen met fijne canules. In tegenstelling tot pure liposuctie waar we het vet later weggooien, werken we nu samen. Bij voorkeur gebruiken we de Water Assisted liposuction methode (WAL). Door middel van techniek blijven de vetcellen van hoogste kwaliteit waardoor de kans op afstoten sterk vermindert wordt. Daarbij modelleren deze vetcellen beter, ze zijn mooier van structuur. Nadat het geoogste vet in ons laboratorium is gezuiverd en bewerkt kan het teruggeplaatst worden in de gewenste gebieden.

Geen pijn

Onze lipofilling techniek geeft nauwelijks een pijnbeleving (alhoewel dit natuurlijk wel persoonlijk is), u voelt alleen de drukbewegingen bij het weghalen van het vet en bij het inbrengen van het vet.

Gratis consult?
 

Fase 2: Vettransplantatie

lipofilling opvullen met eigen vet

Het vetstroma is klaar om ingebracht te worden. Met hele fijne, stompe canules injecteert/transplanteert Dr. Don de vetcellen in het gebied waar volume aangebracht moet worden zoals bijv. in het gezicht. Steeds met kleine beetjes tegelijk. Dit laatste is heel belangrijk want grote ophopingen van getransplanteerd vet sterven af en worden door het lichaam afgevoerd. Dit is niet wat Dr. Don wil laten gebeuren en daarom past hij de FAMI Coleman-techniek toe. Het vetweefsel kan nu mooi gaan groeien. De specialisatie van Dr. Don is Natural-Lipofilling, hij volgt uw lichaamscontouren tijdens het modelleren waardoor na het transplanteren het eindresultaat natuurlijk overkomt en aansluit bij uw lichaam. Dit noemen we het artistieke oog van de arts. Die moet ontwikkeld zijn voor een elegant en verfijnd resultaat.

Coleman methode

Dr. Don volgt de Lipostructure® methode van Dr. Sidney Coleman, een pionier op het gebied van lipofilling. Het vet wordt hierbij niet in één keer ingespoten als één groot vetdepot maar beetje voor beetje op verschillende plaatsen. Soms onder de spieren dan er weer omheen dit is afhankelijk van het gebied. U zult begrijpen dat lipofilling borsten om een andere modulatie vraagt dan bij lipofilling lippen. We hebben net gelezen dat het niet verstandig is in één keer grote hoeveelheden vet in te spuiten. De reden is dat op deze manier geen bloedvoorziening in het vetweefsel op gang kan komen en dat zorgt voor afsterving.

Ondanks dat er steeds kleine vetdepots getransplanteerd worden, zorgt Dr. Don voor voldoende volume. Dit doet hij door deze vetdepots in een waaiervorm aan te brengen, een waaiervorm van kleine vettunneltjes. Dr. Don plaatst net zoveel tunneltjes in verschillende lagen als nodig is, totdat hij het resultaat van een top,behandeling heeft bereikt.

Zwelling

Ondanks dat deze vettunneltjes met de kleinste canules worden ingebracht kan er toch wat zwelling ontstaan, dit neemt na een paar dagen weer af. Dr. Don plaatst liever wat meer vet dan u misschien wenst omdat uit de praktijk blijkt dat een klein percentage toch afgevoerd wordt door het lichaam. Misschien krijgt u, direct na de ingreep, de indruk dat u over de top behandeld bent. Echter als de zwelling afgenomen is zult u zien dat dit niet het geval is, even afwachten dus.

Advies op maat?

 

Welke gebieden kunnen we opvullen met eigen vet?

 

De gemiddelde wachtrij voor een ingreep is drie weken.

button

Vul in en wij nemen contact met u op!           

Lipofilling weblog berichten

Een jonger gezicht met een frisse uitstraling

Een jonger gezicht met een frisse uitstraling

 Dat wil ik ook maar wat moet ik dan laten doen?

Om die vraag te kunnen beantwoorden is het belangrijk dat u zelf op onderzoek gaat met de vraag wat stoort mij nou het meeste als ik in de spiegel kijk en vooral waar heb ik last van.

Lees meer
Dr. Don wat is een Lipofilling vetinjectie?

Dr. Don wat is een Lipofilling vetinjectie?

Het is een revolutionaire techniek waarbij lichaamseigen vet wordt gebruikt als natuurlijke filler om volume in de huid op te vullen, en daardoor rimpels, plooien en gezichtscontouren op een natuurlijke manier te verbeteren.
Lipofilling herstelt de jeugdige, frisse uitstraling en veerkracht van de huid.

Lees meer
Is een borstvergroting van kleine strakke borsten met lipofilling mogelijk?

Is een borstvergroting van kleine strakke borsten met lipofilling mogelijk?

Borstvergroting van kleine strakke borsten door gebruik te maken van lipofilling. Dr. Don geeft uitleg.

Lees meer
Is vet uit bovenarm geschikt voor lipofilling borstvergroting?

Is vet uit bovenarm geschikt voor lipofilling borstvergroting?

Is vet uit de bovenarm eigenlijk geschikt voor borstvergroting? Dr. Don legt het uit in zijn weblog

Lees meer
Is lipofilling veilig?

Is lipofilling veilig?

Een patient vroeg ons Is lipofilling veilig? Dr don legt het uit in zijn weblog

Lees meer
Ik ben transgender en is een borstvergroting door lipofilling bij mij mogelijk?

Ik ben transgender en is een borstvergroting door lipofilling bij mij mogelijk?

Een borstvergroting voor Transgenders met lipofilling, hoe werkt dit eigenlijk? Dr. Don legt het uit!

Lees meer
RSS
12

Wij zijn aangesloten bij

  • NVCG
  • NVVH
  • NVVCC
  • Anbos
  • DGAUF
  • DALA

Certified Peelings Certified XLHair