Buikhuid-lift

“Weer een mooie platte buik”? 

Weer een mooie platte buik?


Heeft u last van een slappe buikhuid, vooral onder de navel, na bijvoorbeeld gewichtsverlies of zwangerschap? Zowel mannen als vrouwen hebben na het verlies van vele kilo’s een huid die zo opgerekt is (eigenlijk gescheurd) dat het is gaan uitzakken. Het lijkt dan nog of u een dikke buik hebt. En dat is natuurlijk jammer na zoveel inspanning en moeite.

Na lang wikken en wegen is het zover: u wilt hier wat aan laten doen! Maar wat?


Een oplossing zou kunnen zijn een buikhuid-lift, een liposuctie of een liposuctie in combinatie met een lipolaser, die voor de huidverstrakking zorgt. Maar wat is dan de beste oplossing? Dat hangt helemaal af van de elasticiteit van uw huid, de ernst van het huidoverschot en de hoeveelheid overtollig vet. 
Welke keuze maakt u? Voor een weloverwogen besluit heeft u een eerlijk en kundig advies nodig. Boek daarom een vrijblijvend en kostenloos intakegesprek bij Dr. Don, hij kan u hier alles over vertellen, u onderzoeken met echo en u een eerlijk advies geven die past bij uw verwachting.

Het klinkt eenvoudig een buikhuid-lift, maar is dat ook zo?


Een buiklift  is niet zomaar even een ingreep. “Patiënten denken hier wel eens te gemakkelijk over” zegt Dr. Don. “Het klinkt eenvoudig maar het is toch een hele ingreep. Wij maken de huidlagen los en spannen de huid opnieuw aan, daar moet het lichaam echt even van herstellen”. 

   
Welke patiënten komen hiervoor in aanmerking? 


Als de huid op de onderbuik slap en uitgerekt is door bijvoorbeeld zwangerschap(pen) (striae), gewichtsverlies of veroudering. Vooral als de huid naar beneden valt, het lijkt dan op een schortje. We noemen dit ook wel een vetschortje. Het kan zijn dat het een combinatie is van vet en huid maar vaak zien we dat het alleen de huid is die zo overhangt. Dit geeft u het gevoel van een dikke buik. 

Nog meer over de buiklift 

Wat gaat er gebeuren tijdens de operatie? 

  • De ingreep vindt plaats in een steriele operatiekamer 
  • Dr. Don verdooft zorgvuldig het te behandelen gebied en tekent de lijnen op uw buik waar en hoeveel huid hij weg moet halen. Hier maken wij foto’s van alleen voor in uw medisch dossier. De dokter en u moeten altijd kunnen zien wat het uitgangspunt is geweest van de ingreep.
  • Dr. Don maakt de huid van uw onderbuik los van de onderliggende vet- en spierlagen
  • Daarna spant hij de huid opnieuw aan, waarbij hij de overtollige huid net onder de navel tot aan het schaambeen verwijderd
  • De navel wordt niet verplaatst, dat is ook niet nodig omdat alleen de huid onder de navel verwijderd hoeft te worden.
  • Tijdens dezelfde ingreep kan ook het ongewenste vet worden weggehaald door liposuctie.
  • Het litteken kan Dr. Don in de meeste gevallen binnen de bikini-grens leggen: net boven het schaambeen. Voor een buik met meer huidoverschot is het soms nodig het litteken naar de lies of de heupen door te laten lopen voor het gewenste resultaat. 

Welke risico’s of bijwerkingen kunt u verwachten bij een buikhuid-lift? 


Resultaten van deze ingrepen zijn permanent bij een levensstijl die daarbij past. Als u in gewicht toeneemt, beïnvloedt dit het resultaat van de mini-buikwandcorrectie of buikhuid-lift. De meeste patiënten herstellen heel goed na de operatie. Complicaties zijn zeldzaam, maar kunnen voorkomen worden, net als bij ieder andere operatie zoals bloedingen, infecties en zwellingen. 

 

Welke patiënten zien wij het meest voor deze ingreep?


Patiënten met veel huidoverschot, overhangende plooien of met een losse crêpepapier-achtig huidstructuur. Vaak bestaan er ook vetophopingen in de buik en het maaggebied. Een combinatie van liposuctie met een buiklift is dan de meest gekozen oplossing. Ook patiënten die veel gewicht verloren hebben door diëten en lichaamsbeweging en last hebben van het huidoverschot in het dagelijks leven. 

De buikhuid na de zwangerschap en kinderwens

Dr. Don ziet op zijn spreekuur regelmatig vrouwelijke patiënten die deze ingreep wensen te ondergaan na een zwangerschap. Hij geeft het advies deze correctie niet te doen als er nog een kinderwens is. Het resultaat kan bij een volgende zwangerschap weer verloren gaan, en dat is jammer. 

Na de operatie?

  • Een recept met pijnstilling zorgt dat u de milde napijn goed kunt onderdrukken.
  • U krijgt ook nog een recept voor een antibioticakuur mee van 3 dagen. Gun uzelf minstens 2 weken rust. Wel is het belangrijk dat u blijft bewegen.
  • U mag 6 weken geen zwaar werk of intensieve lichamelijke activiteiten verrichten, na deze 6 weken kunt u deze weer oppakken zoals sporten. Het rijden in de auto kan alleen als u zich veilig voelt en comfortabel zit met een veiligheidsgordel. Controleer uw verzekeringsdocumenten even wanneer u weer mag rijden na deze operatie.


Krijg ik littekens van een buikhuid-lift?


Ja, littekens zijn niet te vermijden, maar worden zoveel mogelijk uit het zicht geplaatst. Littekens na een buikhuid-lift worden onder de bikinilijn aangebracht, maar bij grote ingrepen is dit niet altijd mogelijk. Wij zijn specialist in het opereren van mini-buikwandcorrecties en het litteken zal zo klein mogelijk worden aangebracht. Dr. Don geeft u graag deskundig en eerlijk advies tijdens een intakegesprek. Dit gesprek is altijd vrijblijvend en gratis! 

Voor en na foto’s kleine buikliften

Dit zijn voorbeelden van resultaten na de ingreep echter ieder lichaam geneest anders en dat beïnvloedt natuurlijk het resultaat.


Let op: Onze arts heeft deze resultaten behaald bij diverse patiënten echter is ieder mens uniek en de resultaten van de behandeling kunnen afwijken.
Tijdens een vrijblijvend consult zullen wij u altijd een eerlijk advies geven!

Waarom voor Clinique Dr. Don kiezen?


Clinique Dr. Don werkt alleen met gecertificeerde en gekwalificeerde artsen. Wij zijn NVCG en NVVCC gecertificeerd. Daarnaast geven wij altijd eerlijk en deskundig advies. De drijvende kracht achter onze cosmetische Clinique is Donald Ottens (Dr. Don). Hij heeft 20 jaar ervaring als medisch specialist en is gepromoveerd. Het vak cosmetische chirurgie neemt hij heel serieus en met veel plezier en toewijding behandelt hij patiënten.
 

Vul in en wij nemen contact met u op!

Loading