Prijzen lipoedeem behandeling

De prijzen van de behandeling zullen variëren per persoon. Er wordt gekeken naar de gebieden (zone's) die behandeld kunnen worden en hoeveel vet er aanwezig is op de gebieden. Dr. Don zal dit tijdens de intake opmeten middels echografie.

Aan de hand van het intakegesprek zult u een offerte op maat van ons toegestuurd krijgen per mail. Omdat ieder mens uniek is en elke situatie ook stemmen wij de gehele behandeling op maat af voor onze patiënten. Wij kunnen u wel een indicatie geven.

De kosten van deze behandeling zijn tot wel 40% aftrekbaar van de belasting. Leest u hieronder meer. 

Stel uw vraag
 

Den Haag, 23 maart 2017, KOSTEN BEHANDELING LIPOEDEEM AFTREKBAAR VAN DE BELASTINGEN

De belastingdienst heeft als regel dat, wanneer een behandeling om medische redenen plaatsvindt, die kosten aftrekbaar zijn. Lipoedeem is geen cosmetische, maar wel een medische aandoening. Een liposuctie bij lipoedeem is dan ook een medische behandeling. Kosten van liposuctie ter behandeling van progressief lipoedeem in casu zijn aftrekbaar als uitgaven wegens ziekte. IB-Uitspraak Rechtbank Gelderland- 154565-ECLI: NL Regel 2016.1210-08-03-2016. Als u besluit om een behandeling door middel van liposuctie te ondergaan bij lipoedeem, kunt u de behandelingskosten dan ook van de belasting aftrekken. Dit kunt u jaarlijks aangeven op de aangifte formulieren van de belastingdienst, bij de vraag over specifieke zorgkosten onder het kopje genees- en heelkundige hulp. De kosten zijn aftrekbaar voor het deel dat uitkomt boven de drempel. De hoogte van de drempel is afhankelijk van het inkomen van u en van uw eventuele partner.

Voorbeeld : Stel dat u een behandeling ondergaat bij lipoedeem van het linker been à € 3450,-, het rechter been à € 3450,- en de armen à € 2700,- dan zijn de totale behandelingskosten € 9600,-. Stel dat uw jaarinkomen € 40000,- bedraagt. Van de totale kosten is dan na aftrek van de drempel € 8940,- aftrekbaar. U kunt dan 40,8% (het belastingtarief waarin de top van uw inkomen valt) is € 3647,- van de belastingdienst terug vorderen. De werkelijke netto kosten van de operaties zijn dan geen € 9600,- maar € 5953,- Dat is een korting van ruim 38% op de totale behandelingskosten. Is uw inkomen te laag, dus als u te weinig of geen belasting hoeft te betalen heeft u weinig of geen voordeel van deze regeling. Het belasting voordeel dat u door uw aftrekposten heeft kan namelijk niet hoger zijn dan het bedrag dat u aan belasting betaalt. Dan heeft u recht op een tegemoetkoming in de specifieke zorgkosten. Deze hoeft u niet apart aan de vragen. U krijgt vanzelf bericht. U krijgt een tegemoetkoming in de specifieke zorgkosten als u voldoet aan de volgende 3 voorwaarden: 1: in uw aangifte inkomstenbelasting hebt u uitgaven voor specifieke zorgkosten afgetrokken. 2: door de aftrek van specifieke zorgkosten is de belasting die u moet betalen lager dan het bedrag aan heffingskortingen en 3: het bedrag van de tegemoetkoming is meer dan € 15. Heeft u hier specifieke vragen over, dan adviseren wij u contact op te nemen met de belastingdienst: zie https://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:RBGEL:2016:1210

Lipoedeem brochure

Onlangs heeft Dr. Don een speciale brochure geschreven over lipoedeem. Hierin kunt u alle informatie nog eens nalezen over lipoedeem, over de behandeling, de technieken en aanvullende informatie.
 

Lipoedeem-brochure aanvragen

 

Vul in en wij nemen contact met u op!

Loading