Lipoedeem armen

Lipoedeem in de armen, een onderbelicht maar aanzienlijk probleem, wordt gekenmerkt door een onevenredige toename van het vetweefsel in de bovenste ledematen. Deze abnormale vetophoping veroorzaakt niet alleen esthetische bezorgdheid maar brengt ook fysiek ongemak met zich mee. Bij lipoedeem is het belangrijk om te weten dat het niet enkel een kwestie van overgewicht is. Het is een chronische aandoening die vaak ongevoelig is voor dieet en lichaamsbeweging.

De uitbreiding van vetcellen bij lipoedeem in de armen kan een zware last zijn voor patiënten. Ze ervaren vaak pijn, drukgevoel, en een zware last, zowel fysiek als psychologisch. Bovendien kunnen door de toegenomen massa en volume van de armen, patiënten problemen ervaren met hun bewegingsbereik en dagelijkse functioneren. Het is dan ook essentieel dat de aandoening tijdig wordt herkend en adequaat wordt behandeld.

Lipoedeem-patiënten lijden onder hun uiterlijk en aan de gevolgen daarvan, zoals spanning, druk en pijn. Als de arm duidelijk zichtbaar wordt geven vrouwen aan dat zij zich voor hun armen schamen en deze verbergen onder shirts met lange mouwen. Meestal zijn “blote armen” in de zomer dan ook geen optie. In onze kliniek horen wij regelmatig “Ik zou zo graag weer eens een jurk of bloesje met korte mouwen willen dragen.”

Lipoedeem-brochure aanvragen


Lipoedeem armen

Wat helpt bij lipoedeem aan armen?

Lipoedeem wordt vaak niet herkend, en dit leidt tot aanzienlijke frustratie bij patiënten die streven naar erkenning en effectieve behandeling. Ondanks talloze pogingen tot diëten en lichaamsbeweging, is er meestal weinig tot geen verbetering merkbaar. Deze algemeen aanbevolen oplossingen voor gewichtsverlies falen in het geval van lipoedeem omdat de aandoening niet simpelweg een geval van overgewicht is, maar een chronisch probleem van vetdistributie. Dit misverstand maakt de zoektocht naar een effectieve behandeling tot een ontmoedigende opgave voor veel vrouwen met deze aandoening.

Een benadering die hoop biedt, is een gespecialiseerde vorm van liposuctie, specifiek ontworpen voor lipoedeem patiënten. Deze behandeling, mits correct uitgevoerd door een deskundige arts, kan significante en duurzame resultaten opleveren. Deze specifieke liposuctie techniek verwijdert niet alleen overtollig vet maar helpt ook bij het vormgeven van de armen, wat leidt tot een beter fysiek en esthetisch resultaat.

Na de operatie melden vrouwen vaak een aanzienlijke verbetering in de pasvorm van hun kleding en een merkbare toename in zelfvertrouwen. Bovendien wordt de last van zware armen verlicht, wat leidt tot een verbeterde mobiliteit en een soepelere, minder belastende beweging. Het is van cruciaal belang dat vrouwen met lipoedeem op de hoogte zijn van deze mogelijkheid en samenwerken met gespecialiseerde professionals die hun unieke behoeften begrijpen en kunnen beantwoorden. Het pad naar herstel en verbeterde levenskwaliteit is mogelijk, ondanks de uitdagingen die lipoedeem met zich meebrengt.

Afspraak maken bij Dr. Don?
 

WAL-Liposuctie bij lipoedeem in de armen

Door nieuwe technieken van liposuctie toe te passen bij de behandeling van lipoedeem, namelijk de WAL-techniek op basis van waterstralen (Water Assisted Liposuction) kan lipoedeem worden aangepakt. Deze techniek spaart het aangetaste omringende weefsel (Lymfevaten).

Maar wat doet de Liposuctie armen nou precies? Een pulserende waterstraal bespuit zachtjes de tumescente oplossing in het vetweefsel van de armen om het te verdoven. Na een inwerk verdovingspauze kan de arts aan de vetwinning beginnen. Als een soort "Kärcher" spoelt de waterjet levende vetcellen uit en rondom het bindweefsel die onmiddellijk worden opgezogen.

In het verzamelvat kan de arts meteen de daadwerkelijke hoeveelheid vet meten wat is verwijderd tijdens de liposuctie armen, omdat er veel minder lichaamsvloeistoffen (bloed bijvoorbeeld) meegekomen zijn bij de verwijdering. De vet-opbrengst is groter dan bij andere technieken.


Gratis consult?

Lipoedeem armen

Verstrakking van de huid, als onderdeel van de liposuctie armen

De huid van de armen is vaak opgerekt en kan verslapt zijn. Het hangt van de conditie van de huid af of deze voldoende veerkrachtig is om de vorm te kunnen volgen die Dr. Don aangebracht heeft.

Tijdens de intake voor een liposuctie armen zal Dr. Don u een compleet advies geven als het gaat om hoe de arm er uit kan komen te zien na een liposuctie, de behandelmethode en of een laserverstrakking tijdens de liposuctie armen noodzakelijk is voor een mooi resultaat.

Behandeling

Voordat de arts begint aan de liposuctie armen tekent hij het gebied heel zorgvuldig af zodat hij precies kan zien waar het vet verwijderd moet worden. De arm-liposuctie vraagt van de arts speciale vaardigheden en beheersing van speciale technieken. De arm is een lastig gebied om te bewerken omdat er maar weinig ruimte is om te manoeuvreren, hierdoor ontstaan er snel onregelmatigheden. Ook zal de arts niet te veel insteekgaatjes moeten maken die later zichtbaar blijven. Al met vraagt een liposuctie armen uiteraard om ervaring en kennis van zaken. Een arts die deze vorm van liposuctie uitvoert moet deze behandelingen vaak doen om over inzicht en de juiste vaardigheden te beschikken. Dr. Don heeft al veel Lipoedeem patiënten naar tevredenheid behandeld en patiënten van ver over de grens weten hem inmiddels ook te vinden.

Aan het begin van de behandeling, worden enkele kleine incisies gemaakt, meestal in de oksel en elleboog, zodat de fijne canules in de vetophopingen gebracht kunnen worden. Deze canules zorgen dat de vetdepots zorgvuldig worden opgezogen en de armen krijgen weer een aantrekkelijke vorm. Dr. Don gebruikt verschillende canules, die elk verschillen in lengte, diameter en vormgeving van de punt. Het ongewenste vet wordt zachtjes afgezogen en de huid, spieren, zenuwen en grotere bloedvaten blijven zo mooi intact.

Na de liposuctie armen

Een paar dagen na de liposuctie armen voelen de armen stijf en gespannen, alsof u een sterke fysieke inspanning achter de rug heeft. U voelt waarschijnlijk een lichte pijn of een branderig gevoel en zwelling en een tijdelijk verlies van gevoel van de huid. Aan het einde van de ingreep worden compressieverbanden aangebracht die het zwellen verminderen en de genezing bevorderen. Ook zorgt dit voor de juiste vorm van de armen. Bij thuiskomst moet u een periode drukkleding dragen die speciaal aangemeten is.

Het is belangrijk voor een optimaal resultaat dat u onze instructies en adviezen goed opvolgt tijdens de periode na de behandeling.

Lipoedeem brochure aanvragen?

Dr. Don heeft een speciale brochure geschreven over lipoedeem. Hierin kunt u alle informatie nog eens nalezen over lipoedeem, over de behandeling, de technieken en aanvullende informatie.

Lipoedeem-brochure aanvragen

 

Vul in en wij nemen contact met u op!

Loading