Mini-buikwandcorrectie of ook wel buikhuidcorrectie of buiklift genoemd

 

 

Waarom een buikhuidcorrectie of een mini-buikwandcorrectie.

Gewichtsverlies, zwangerschap en genen (“het zit bij ons in de familie, mijn moeder en zussen hebben het ook): dit zijn maar een paar oorzaken waarom de buikhuid gaat uitzakken en hardnekkige vetpads zichtbaar worden. Het vet verzameld zich meestal rond de maagstreek en onder de navel.

Zelfs met een streng dieet en intensieve trainingsprogramma’s blijft de huid uitgezakt en zullen de vetpads niet afnemen. U gaat zich er meer en meer aan storen. En dat is natuurlijk jammer, vooral als u zoveel moeite hebt gedaan om in vorm te blijven.

Wat kan Dr. Don voor u betekenen?

Met de juiste behandelingen als een mini buikwandcorrectie of buikhuidcorrectie, met of zonder liposuctie, kunt u eindelijk afscheid nemen van uw probleemgebieden en genieten van een strakke en gladdere buik. Veel van onze patiënten zeggen dat ze eindelijk kunnen genieten van skinny jeans of een bikini. Ze zijn blij met het eindresultaat en hadden niet gedacht dat dit mogelijk was. “Veel eerder moeten doen” horen wij vaak.

Wie komen er in aanmerking voor deze ingreep

Vooral voor die mensen waar bij de buikhuid verslapt en uitgezakt is. De ingreep beperkt zich tot de onderbuik en tot onder de navel. Hoewel de mini buikhuidcorrectie niet bedoeld is om veel overgewicht te verliezen kan de behandeling wel uitgebreid worden met liposuctie. Zeker als er veel vetweefsel aanwezig is. Een aantal liters kunnen dan verwijderd worden.

Meer over de ingreep:

De meeste patiënten voor een mini-buikwandcorrectie of buikhuidlift geven aan dat de ingreep goed te doen is en dat het hun is meegevallen.

De ingreep gaat onder plaatselijke verdoving en daarnaast krijgt u zo nodig rustgevende medicatie. Als de verdoving is ingewerkt volgen de volgende stappen:

  • Een klein sneetje wordt gemaakt in de buurt van het schaambeen (onder de band van het bikinibroekje).
  • Het teveel aan huid en eventueel vet worden in zijn geheel verwijderd. Bij veel vetophopingen zal er een liposuctie plaatsvinden.
  • De spieren van de onderbuik worden weer strakker waardoor dr. Don de contouren van de buik onder de huid mooi kan vormen.
  • De overgebleven huiddelen worden strak getrokken, op zijn plaats gebracht en zorgvuldig onderhuids gehecht. Een dun lijntje zal later overblijven.

Herstel na de ingreep

U krijgt speciaal corrigerend buik-ondergoed aangemeten die u minimaal 10 dagen moet dragen. Dit zal de zwelling verminderen en tegelijkertijd uw lichaam aanmoedigen om op de juiste manier te genezen. De huidlagen groeien zo beter aan elkaar waardoor het resultaat strakker en egaler wordt.

De meeste patiënten kunnen binnen een week hun dagelijkse activiteiten weer hervatten en na 6 weken lichamelijke inspanningen verrichten.

Uw lichaam moet wel in rust kunnen genezen. Wij adviseren de voorgeschreven rustpauze dan ook na te komen. Er ontstaan na de ingreep blauwe plekken, zwelling en wat ongemak. Deze kunnen sneller verholpen worden als u het een aantal dagen rustig aandoet.

 Risico’s

Patiënten ondervinden weinig risico’s bij deze ingreep. In onze Clinique nemen wij veel voorzorgsmaatregelen. U krijgt dan ook uitgebreide schriftelijke informatie en in persoonlijke gesprekken wordt u goed voorgelicht. Echter geen enkele operatie is risicoloos. Tijdens het herstel moet de patiënt alle hygiëne-voorschriften goed nakomen om infecties te voorkomen. Verder moeten patiënten er voor zorgen dat de bloedomloop wordt geactiveerd tijdens het herstel, zoals door opstaan, rondlopen om geen stolsels te ontwikkelen. Met regelmatig rustig bewegen moet u direct starten als u thuiskomt van de ingreep.

Een uitgebreide intake met lichamelijk onderzoek is belangrijk

Neem de tijd voor een intake en een lichamelijk onderzoek. Belangrijk is dat Dr. Don u na het onderzoek op de hoogte stelt waarom u wel of niet in aanmerking kan komen voor de ingreep. Ook bespreekt hij het meest haalbare resultaat. Dr. Don geeft u een eerlijk en kundig advies. Elk lichaam reageert weer anders op de ingreep en geneest op de eigen wijze. Ook uw persoonlijke levensstijl is van invloed op het resultaat. Laat u goed adviseren. Dan voorkomt u teleurstellingen.

Meer informatie of een intake boeken bij Dr. Don?

Heeft u nog vragen of overweegt u een behandeling? Maak dan nu een vrijblijvende en kosteloze afspraak voor een intakegesprek in één van onze klinieken. Dr. Don zal uitgebreid de mogelijkheden met u doornemen voor behandeling en u een professioneel en eerlijk advies geven. Vul onderstaand contact formulier in en wij nemen contact met u op! Belt u liever zelf? Een afspraak in Hengelo kan gemaakt worden door te bellen naar 074 - 30 30 250, Amsterdam 020 - 89 50 455.

Wij zijn aangesloten bij

  • NVCG
  • NVVH
  • NVVCC
  • Anbos
  • DGAUF
  • DALA

Certified Peelings Certified XLHair Face Lifting Techniqiues