Mini-buikwandcorrectie of ook wel buikhuidcorrectie of buiklift genoemd

 

Mini buikwandcorrectie

 

Waarom kiezen voor een mini buikwandcorrectie? Een mini buikwandcorrectie staat ook bekend als een buikhuidcorrectie of buiklift. Het verslappen van de buikhuid en het zichtbaar worden van hardnekkige vetophopingen kunnen verschillende oorzaken hebben, zoals gewichtsverlies, zwangerschap en genetische aanleg (het zit in de familie, mijn moeder en zussen hebben het ook). Meestal hoopt vet zich op rond de buikstreek en onder de navel. Zelfs met een strikt dieet en intensieve trainingsprogramma’s lijkt de huid verslapt te blijven en verminderen de vetophopingen niet. Dit kan steeds meer frustratie veroorzaken, vooral als u zich al zo hebt ingezet om in vorm te blijven.

Wat kan Dr. Don voor u betekenen?

Met de juiste behandelingen als een mini buikwandcorrectie of buikhuidcorrectie, met of zonder liposuctie, kunt u eindelijk afscheid nemen van uw probleemgebieden en genieten van een strakke en gladdere buik. Veel van onze patiënten zeggen dat ze eindelijk kunnen genieten van skinny jeans of een bikini. Ze zijn blij met het eindresultaat en hadden niet gedacht dat dit mogelijk was. “Veel eerder moeten doen” horen wij vaak.

Wie komen er in aanmerking voor een mini buikwandcorrectie?

Deze ingreep is voornamelijk geschikt voor personen bij wie de buikhuid verslapt en uitgezakt is. De behandeling beperkt zich tot de onderbuik en tot onder de navel. Hoewel de mini buikwandcorrectie niet bedoeld is om veel overgewicht te verliezen, kan de ingreep eventueel worden uitgebreid met liposuctie, vooral wanneer er veel vetweefsel aanwezig is. Op die manier kunnen enkele liters vet worden verwijderd.

Meer over de ingreep:

De meeste patiënten voor een mini buikwandcorrectie of buikhuidlift geven aan dat de ingreep goed te doen is en dat het hun is meegevallen.

De ingreep gaat onder plaatselijke verdoving en daarnaast krijgt u zo nodig rustgevende medicatie. Als de verdoving is ingewerkt volgen de volgende stappen:

  • Een klein sneetje wordt gemaakt in de buurt van het schaambeen (onder de band van het bikinibroekje).
  • Het teveel aan huid en eventueel vet worden in zijn geheel verwijderd. Bij veel vetophopingen zal er een liposuctie plaatsvinden.
  • De spieren van de onderbuik worden weer strakker waardoor dr. Don de contouren van de buik onder de huid mooi kan vormen.
  • De overgebleven huiddelen worden strak getrokken, op zijn plaats gebracht en zorgvuldig onderhuids gehecht. Een dun lijntje zal later overblijven.

Herstel na een mini buikwandcorrectie

U krijgt speciaal corrigerend buik-ondergoed aangemeten die u minimaal 10 dagen moet dragen. Dit zal de zwelling verminderen en tegelijkertijd uw lichaam aanmoedigen om op de juiste manier te genezen. De huidlagen groeien zo beter aan elkaar waardoor het resultaat strakker en egaler wordt.

De meeste patiënten kunnen binnen een week hun dagelijkse activiteiten weer hervatten en na 6 weken lichamelijke inspanningen verrichten.

Uw lichaam moet wel in rust kunnen genezen. Wij adviseren de voorgeschreven rustpauze dan ook na te komen. Er ontstaan na de ingreep blauwe plekken, zwelling en wat ongemak. Deze kunnen sneller verholpen worden als u het een aantal dagen rustig aandoet.

Risico’s van een mini buikwandcorrectie

Patiënten ondervinden weinig risico’s bij een mini buikwandcorrectie. In onze Clinique nemen wij veel voorzorgsmaatregelen. U krijgt dan ook uitgebreide schriftelijke informatie en in persoonlijke gesprekken wordt u goed voorgelicht. Echter geen enkele operatie is risicoloos. Tijdens het herstel moet de patiënt alle hygiëne-voorschriften goed nakomen om infecties te voorkomen. Verder moeten patiënten er voor zorgen dat de bloedomloop wordt geactiveerd tijdens het herstel, zoals door opstaan, rondlopen om geen stolsels te ontwikkelen. Met regelmatig rustig bewegen moet u direct starten als u thuiskomt van de ingreep.

Een uitgebreide intake met lichamelijk onderzoek is belangrijk

Neem de tijd voor een intake en een lichamelijk onderzoek. Belangrijk is dat Dr. Don u na het onderzoek op de hoogte stelt waarom u wel of niet in aanmerking kan komen voor de ingreep. Ook bespreekt hij het meest haalbare resultaat. Dr. Don geeft u een eerlijk en kundig advies. Elk lichaam reageert weer anders op de ingreep en geneest op eigen wijze. Ook uw persoonlijke levensstijl is van invloed op het resultaat. Laat u goed adviseren. Dan voorkomt u teleurstellingen.

Meer informatie of een intake boeken bij Dr. Don?

Heeft u nog vragen of overweegt u een mini buikwandcorrectie? Maak dan nu een vrijblijvende en kosteloze afspraak voor een intakegesprek in één van onze klinieken. Dr. Don zal uitgebreid de mogelijkheden met u doornemen voor behandeling en u een professioneel en eerlijk advies geven. Vul onderstaand contact formulier in en wij nemen contact met u op! Belt u liever zelf? Een afspraak in Hengelo kan gemaakt worden door te bellen naar 074 - 30 30 250, Amsterdam 020 - 89 50 455.

Vul in en wij nemen contact met u op!

Loading