Dr. Don Vegan fillers

Wij noemen Lipofilling face:  injectables met eigen vet:   Dr. Don Vegan Fillers


Waarom injectables met eigen vet in plaats van Dermal Fillers

Vet: Ons meest natuurlijke hulpbron gaat verloren door ouderdom, cosmetische ingrepen en steeds meer Ozempic

Een van onze kostbaarste natuurlijke hulpbron is lichaamseigen vet. Het heeft niet alleen invloed op de gezichtsvorm maar zorgt ook voor souplesse. Het draagt bij aan een gezonde en jeugdige uitstraling. Vet geeft stevigheid en structuur aan de huid, voorkomt plooien en rimpels. Verbergt de harde onderliggende structuren, zoals botten en ligamenten.


Steeds meer patiënten kiezen voor een lipofilling face in plaats van synthetische huidfillers

“Mijn typische lipofilling face patiënt is in de loop van de jaren veranderd” zegt Dr. Don.

Een paar jaar geleden kozen alleen patiënten van boven de 40 jaar voor fillers met eigen vet nu zie ik steeds meer jongere patiënten zelfs van in de 20.

De reden: ze willen een natuurlijk alternatief voor de synthetische gels waar Fillers uit bestaan en als tweede reden het steeds opnieuw weer te moeten injecteren staat ze tegen, deze fillers zijn namelijk uitgewerkt na een paar manden. Vet injectables blijven jaren in tact en hoeven niet ieder jaar bijgewerkt te worden.


De schoonheidsvoordelen van lipofilling face ofwel fillers gemaakt van je eigen vet.

 Mensen worden zich meer en meer bewust van de voordelen van eigen vet.

Als je kiest voor fillers gemaakt van eigen vet heb je behalve meer volume en strakkere lijnen in je gezicht ook meer huidkwaliteit. De huid krijgt een enorme boost doordat er groeifactoren in je eigen vet zitten die je huid aanzetten tot verjonging. De huid ziet er stralender en steviger uit. En dat zal je niet krijgen met synthetische dermal fillers.


Wat gebeurt er tijdens lipofilling face?

De arts verzamelt een beetje vet uit je buik of flanken. Dan wordt het vet bewerkt in een centrifuge. Daarna wort het vet nog meer gezuiverd tot nog kleinere minuscule kleine bolletjes. Wanner het net genoeg bewerkt is barsten de vetcellen open en zit de vloeistof vol groeifactoren en exosomen en noemen we dit nanovet. Nanovet ziet eruit als een serum.

Nu het nanovet klaar is om geïnjecteerd te worden kan  de volume behandeling beginnen. Naast volume en verjonging gebruikt Dr. Don vet injectables ook om de gezondheid van de huid te verbeteren ( zoals fijne lijnen bij de mond en onder en rond de ogen). Toch blijft de belangrijkste taak van vet-injectables; volume te geven in het gezicht net als bij de “gewone” synthetische Fillers.


Welke gebieden kunnen geïnjecteerd en behandeld worden?

Wangen, oogleden, slapen, kaaklijn, lippen, kin, neus lippenplooi en hals/kaaklijn.


Vet injectables versus Synthetische Fillers

Huidfillers zijn misschien op detail iets preciezer, maar vet geeft meer een natuurlijker volume. “Er komen veel mensen op intake die zeggen: ”Ik wil geen filler, ik wil iets dat volkomen natuurlijk is”. Vet is voor 100% veilig en een meer natuurlijker product is er niet, het komt n.l. uit je eigen lichaam. Daarbij geeft het ook nog eens een natuurlijk resultaat. Authentieker noemen we dat. De reden is dat het nanovet van structuur zacht en soepel is waardoor het beter kan meebewegen met het gezicht. Geeft geen bevroren en plastic uiterlijk waar iedereen zo bang voor is.


Met vet injectables hoef je niet steeds terug te komen voor een herhaal behandeling

Vet doordringt de onderliggende huidweefsels als water dat een spons verzadigt. In tegenstelling tot een gewone filler die we een spotbehandeling noemen, kan vet injectables grotere gebieden in het gezicht natuurlijk corrigeren, zonder er overdreven en plastic uit te zien.

Vet injectables hoeven niet regelmatig worden bijgewerkt. Bij een gezonde levensstijl overleeft het vet prima. Natuurlijk stopt het verouderingsproces niet dus we verliezen door de jaren heen vet in het gezicht. We adviseren patiënten om de 5 tot 7 jaar een behandeling te herhalen.


Nog een voordeel

Nog een voordeel van eigen vet: het zwelt niet op en verschuift niet, zoals Hyaluron injectables kunnen doen. “We beginnen bij patiëntgroepen te zien die langdurig synthetische fillers gebruiken dat er hardnekkige zwelling onder de ogen ontstaan en last hebben van een verminderde lymfedrainage, vooral in het traangebied.


“Fillervermoeidheid”

Om eerder genoemde redenen zien steeds meer artsen in Amerika dat vet injectables een veiliger oplossing is tegen volumeverlies en huidveroudering.


Delicate ingreep

Een gezichtsbehandeling met vetinjecties vergt wel veel vakmanschap  en ervaring van de arts.. Niet iedere arts kan deze lastige ingreep goed uitvoeren. Voor de patiënt lijkt het simpel maar van de arts vraagt het veel inzicht. Niet iedere cosmetisch arts heeft jarenlange ervaring met lipofilling. Dr. Don doet deze ingreep al meer dan 10 jaar.

 

Meer weten over dr. Don Vegan fillers of een afspraak plannen?

Maak dan een vrijblijvende afspraak bij één van onze klinieken. Onze huidspecialisten zullen de mogelijkheden uitgebreid met u doornemen voor behandeling en u een professioneel en eerlijk advies geven.

Onze vestigingen te bereiken op onderstaande telefoonnummers:

  • Hengelo +31 (0) 74 303 0250
  • Amsterdam +31 (0) 20 895 0455
  • Enschede +31 (0) 53 206 2001
    [email protected]

Vul in en wij nemen contact met u op!

Loading