Bichectomie / Buccaal vet verwijderen

 


Een scherpe kaaklijn en gebeitelde jukbeentjes lijken tegenwoordig helemaal in te zijn. En hoewel deze felbegeerde kenmerken vaak genetisch bepaald zijn ( komt voor in de familie zeg maar) is er een andere manier om scherp gevormde botstructuur te krijgen: een cosmetische ingreep die wij buccale vetverwijdering noemen. Om meer te weten over deze vorm van gezichtchirurgie geeft Dr. Don zijn professionele mening hierover. Wanneer hij wel en wanner hij niet deze ingreep overweegt bij patiënten.

Wat is buccaal vet?

Veel patiënten zijn nieuwsgierig geworden naar buccale vetverwijdering voor goed gedefinieerde jukbeenderen.” Ik zal het nog wat meer toelichten “zegt Dr. Don.

“Buccale vetverwijdering is een chirurgische ingreep om een scherp afgetekend gezichtscontour te creëren en volle wangen te verminderen. Het buccale vetzakje ligt diep in het vet van de wangen. Het bevindt zich tussen de spieren van het gezicht in een gebied onder het jukbeen. De grootte van dit vetkussentje bepaalt de vorm van de wangen. Dit vetzakje kan operatief worden verkleind en of verwijderd. Het zal een meer gedefinieerde gezichtstructuur opleveren door mollige of afgeronde wangen af te slanken”.

Als je grote buccale vetkussens hebt, zorgt dit voor een ronder of voller gezicht. Het wordt ook wel “babyface ”genoemd. Er is niets abnormaals aan het hebben van grotere buccale vetkussentjes maar als je wil dat ze kleiner lijken kan Dr. Don deze verminderen of verwijderen.

Wat is buccale vetverwijdering

Het doel van buccale vetverwijdering is om het wanggebied van het gezicht te verkleinen, vooral de holtes in de wangen.

Hoewel een zacht en soepel gezicht als jeugdig kan worden gezien, vinden sommige mensen dat hun gezicht er te vol of te breed uitziet.

De maat van het vetkussentje kan per patiënt enorm verschillen en kan aan elke kant van het gezicht verschillende maten hebben. Dit type chirurgie voeren wij niet uit bij mensen met smalle of dun ogende gezichten. Het kan er namelijk voor zorgen dat deze patiënten er ouder en een beetje uitgemergeld gaan uitzien. “En dat willen wij absoluut niet ”zegt Dr. Don. Het doel moet zijn meer gedefinieerde jukbeentjes zoals je die krijgt bij een blusher die je met make-up aanbrengt op en onder de jukbeenderen. “Ik kijk ook altijd met een echoapparaat hoeveel vet er in het kussentje zit en hoeveel ik er op een verantwoorde manieruit kan halen”.

Wat wilt u bereiken met buccale vetverwijdering?

“Het doel van buccale vetverwijdering (ook wel buccale lipectomie en wangverkleining genoemd) is om een gedefinieerde, voorgevormde look te bieden zonder make-up” legt Dr. Don uit. “Het deels of geheel verwijderen van dit vetzakje moet zorgen voor dunnere wangen en creëert een holte onder de jukbeenderen”. “het creëert in wezen het contourbeeld dat we met make-up willen bereiken maar nu door middel van een operatie”.

Wat houdt de ingreep: chirurgische buccale verwijdering in?

Buccale vetverwijdering voeren wij uit onder lokale verdoving. Wij gebruiken voor de verdoving lidocaïne, deze wordt in de wang geïnjecteerd. Dr. Don maakt een klein sneetjes aan de binnenkant van de wang in de mond. Hij oefent dan wat lichte druk uit op de buitenkant van de wang om het buccale vetkussen bloot te leggen.

Daarna kan hij het vet verwijderen, de incisie sluiten met oplosbare hechtingen. Littekens zijn minimaal en onzichtbaar omdat deze ingreep in de mond wordt uitgevoerd. Van begin tot einde zal de ingreep niet veel langer duren dan 50 minuten. Daarna draait alles om rust en herstel. Met weinig tot geen pijn.

Welle invloed heeft het verwijderen van buccaal vet op je gezicht als je ouder wordt?

Dit is meteen het probleem van een vol en rond gezicht als je jong bent, daar wil je nu graag vanaf. Maar als je niet precies kunt inschatten hoe je gezicht er naar jaren er uit gaat zien, na het verwijderen van het buccaal vetkussentje, is dit precies de reden waarom sommige mensen aarzelen om deze behandeling te laten uitvoeren. Ze zijn bang dat na verloop van tijd hun gezicht mager en vaal eruit gaat zien.

Natuurlijk, als we ouder worden verliezen we van nature vet in ons gezicht. We zien ook dat de huidconditie achteruit gaat. Daarom is het van belang een arts te kiezen die goed kan beoordelen (met echo-onderzoek en onze Observe)  of je wel een geschikte kandidaat bent voor deze ingreep.

Vooral ook over hoeveel vet eruit het kussentje verwijderd moet worden voor een mooi resultaat op dit moment maar ook nog voor over een aantal jaren.

Is buccale vetverwijdering de enige manier om volle gezichten aan te pakken?

Nee, andere behandelingen kunnen ook de contouren van volle wangen en kaaklijnen aanpakken. Er is helaas geen magische formule of universele oplossing. Zoals met alle andere behandelingen is het allemaal afhankelijk van hoe het anatomisch beeld van de patiënt eruit ziet maar ook wat de individuele wensen en doelen zijn.

“Als patiënten volle en ronde wangen hebben en een breed gezicht, dan kan buccale vetverwijdering hun zorgen wegnemen zegt Dr. Don. ”Als zij echter een dunne of vierkante gezichtsvorm hebben, kunnen fillers of vetoverdracht (lipofilling) mee geschikt zijn om deze wangen en kaaklijnen die structuur en vorm te geven die deze patiënten wensen.”

 

Vul in en wij nemen contact met u op!

Loading