Lipoedeem benen

Sommige vrouwen hebben last van dikke benen die maar niet dunner worden wat ze ook doen. Zelfs niet met een uitgebalanceerd dieet en aangepaste lichaamsbeweging. Het vet neemt alleen maar toe en de bovenbenen lijken in de volksmond wel op een rijbroek. Deze aandoening staat bekend als lipoedeem 17 miljoen mensen in de Verenigde Staten en 370 miljoen wereldwijd hebben hier last van. Een overgrote meerderheid van de personen die getroffen zijn door deze aandoening zijn vrouwen. Deze chronische aandoening heeft enorme invloed op de structuur en vorm van de benen door een abnormale ophoping van vetcellen. Lipoedeem veroorzaakt niet alleen emotioneel leed, maar is ook zeer pijnlijke en uiteindelijk kunnen deze groep patiënten nauwelijks meer bewegen. Lipoedeem wordt vaak verkeerd gediagnosticeerd als overgewicht of lymfoedeem. De diagnose van lipoedeem moet worden gedaan op klinische basis.

Lipoedeem is in te delen in frie fasen, de eerste fase is mild, de tweede fase is matig en de laatste fase is ernstig.

Afspraak maken bij Dr. Don?


 

Lipoedeem zorgt uiteindelijk voor vervormde benen

Lipoedeem zorgt voor een diepe "boomvormige" wanverhouding van de benen, daarnaast ontstaan er uitpuilende vetophopingen op de dijen, knieën en kuiten. De vetophoping stopt bij de voeten. Het  lijkt wel of er een elastiekje zich rond de enkels vormt waardoor er geen vetpads voorkomen op de voeten. Vetklontering, hobbels, bobbels en cellulitis op de benen zijn gemeenschappelijke lipoedeem-kenmerken. Wanneer de stoornis in een vergevorderd stadium terecht is gekomen, zal de aandoening zich ook verplaatsen naar de armen.

Wat voelt en ervaart de patiënt met lipoedeem? Pijn, gevoeligheid, verminderde mobiliteit, gevoelloosheid, zwaarte en blauwe plekken zijn symptomen of tekenen die veel patiënten ervaren. Vroege diagnose en behandeling zijn belangrijk omdat het ziekteproces niet vanzelf stopt maar goed behandeld moet worden. Uit zichzelf zal de aandoening niet verdwijnen.

Lipoedeem komt zowel voor bij slanke als bij vollere vrouwen

Lipoedeem komt voor bij zowel dunne als bij gezette vrouwen. Lipoedeem ontstaat meestal in de in de tienerjaren en wordt met de jaren erger. Er lijkt ook steeds meer bewijs te komen dat als de moeder of grootmoeder lipoedeem heeft de dochter daar ook gevoelig voor is.
 

Is lipoedeem in de benen te behandelen?

Clinique Dr. Don, is gespecialiseerd in het behandelen van lipoedeem. Hij gebruikt hierbij de liposuctietechniek op basis van waterstralen (WAL Liposuctie). Zijn liposuctietechnieken zijn helemaal afgestemd op het behandelen van weefsel dat is aangedaan door afwijkende vetophopingen en door een slechte bloedvoorziening. Lipoedeem behandelen is geen plastisch chirurgie. De liposuctietechniek wordt gebruikt bij het behandelen van lipoedeem. 

Wat Dr. Don vaak hoort tijdens zijn spreekuur is:

”Eindelijk kan ik mijn kinderen op schoot houden zonder dat het zo’n pijn doet.”

“Ik kan weer in de zomer naar buiten zonder uitgeput te raken.”

“Ik kan weer in normale confectiematen en zie er aantrekkelijk uit.”

“Mijn benen hebben weer een normale vorm en zijn geen olifantspoten meer.”


Gratis consult?

Liposuctietechniek lipoedeem benen

Een liposuctie met de WAL techniek is de gouden standaard in de behandeling van ongewenste vetophopingen bij Lipoedeem. Het is vaak hormonaal bepaald en niet gevoelig voor dieet of sportbeoefening. Zo bevinden de ongewenste vetophopingen bij vrouwen zich vaak aan de dijen, de heupen (‘zadeltassen’), de billen, de knieën en de kuiten. Een liposuctie is geen vermageringsoperatie en heeft weinig tot geen effect op cellulitis. Door de evolutie van de techniek is een liposuctie in de handen van een ervaren arts als Dr. Don een veilige ingreep met opmerkelijke resultaten en bijna onzichtbare littekens.

Wat houdt een liposuctie precies in?

Dr. Don voert een liposuctie uit onder plaatselijke verdoving. De duur van de ingreep hangt af van de omvang en het aantal vetophopingen die U wenst te laten behandelen. Als Dr. Don de vetophopingen op de benen/heupen afgetekend heeft kan het de operatiegebied geïnfiltreerd worden met een grote hoeveelheid verdovingsvloeistof (‘tumescent technique’). Door deze vloeistof kan het vet met een minimale hoeveelheid bloedverlies worden weggezogen en worden delicate structuren zoals zenuwen en bloedvaten beschermd. 

Nadien wordt het vet via incisies van enkele millimeters met speciale zuigcanules verwijderd. Door het gebruik van de ‘WAL’ (Waterjet Assisted Liposuction) techniek, worden de vetcellen bovendien met een fijne waterstraal losgeweekt zodat ze gemakkelijker verwijderd worden wat het genezingsproces ten goede komt. 

Bij de zogenaamde liposculptuur bij lipoedeem kan Dr. Don als het ware het lichaam gaan ‘sculpteren’ door bepaalde vetophopingen weg te nemen en andere lichaamszones weer te vullen. Na de ingreep moet de patiënt de speciaal aangemeten drukkleding ( ook een drukkous) aantrekken  voor de aanhechting van de huidlagen en  om de vorm die is aangebracht te beschermen.

Meer informatie?
 

Wat doet de WAL-liposuctie nu precies bij Lipoedeem?

Een pulserende waterstraal bespuit zachtjes de tumescente oplossing in het vetweefsel om het te verdoven. Na een inwerk-verdovingspauze kan de arts aan de vetwinning beginnen. Als een soort "Kärcher" spoelt de waterjet levende vetcellen uit en rondom het bindweefsel die onmiddellijk worden opgezogen. In het verzamelvat kan de arts meteen de daadwerkelijke hoeveelheid vet meten wat is verwijderd omdat er veel minder lichaamsvloeistoffen (bloed bijvoorbeeld) meegekomen zijn bij de verwijdering. De vet-opbrengst is groter dan bij andere technieken.

Techniek, kundigheid en vaardigheden van de arts

Voordat de arts begint aan de liposuctie tekent hij de benen heel zorgvuldig af zodat hij precies kan zien waar het vet verwijderd moet worden. Tijdens de behandeling van de benen heeft de arts  twee aandachtgebieden: de natuurlijke vorm moet weer teruggebracht worden maar ook de lymfevaten moeten ontlast worden zodat de druk en pijn kunnen afnemen. Ook zal de arts niet teveel insteekgaatjes moeten maken die later zichtbaar blijven. Al met al vraagt dit om ervaring en kennis van zaken. Een arts die deze vorm van liposuctie uitvoert moet de behandelingen vaak doen om over inzicht en de juiste vaardigheden te beschikken. Dr. Don heeft al veel lipoedeem patiënten naar tevredenheid behandeld en patiënten van ver over de grens weten hem inmiddels te vinden.
 

Na de ingreep

Een paar dagen na de ingreep voelen de benen beurs en gespannen, alsof u een sterke fysieke inspanning achter de rug heeft. U voelt waarschijnlijk een lichte pijn of een branderig gevoel en zwelling en een tijdelijk verlies van gevoel van de huid. Aan het einde van de ingreep worden compressieverbanden aangebracht die het opzwellen verminderen en de genezing bevorderen. Ook zorgt dit voor de juiste vorm van de armen. Als u thuis komt dan moet u een periode drukkleding dragen die speciaal aangemeten is. Het is belangrijk voor een optimaal resultaat dat u onze instructies en adviezen goed opvolgt tijdens de periode na de behandeling.
 

Lipoedeem brochure

Onlangs heeft Dr. Don een speciale brochure geschreven over lipoedeem. Hierin kunt u alle informatie nog eens nalezen over lipoedeem, over de behandeling, de technieken en aanvullende informatie.

Lipoedeem-brochure aanvragen
 

Vul in en wij nemen contact met u op!

Loading