Een mini-liposuctie of een mini-lipo

Iedereen heeft wel ergens kleine vetophopingen die we het liefst willen verbergen. Vol goede voornemens gaan we diëten en naar de sportschool. Helaas verdwijnen hardnekkige vetpads niet, zelfs niet met intensieve trainingsprogramma’s.

Ook mensen met een gewenst of zelfs lager gewicht kunnen last hebben van deze kleine vetrandjes of vetophopingen ergens op hun lichaam. Zoals, randje rond de navel, rand boven het litteken na een keizersnede, randjes boven de jeans etc. Wat moeten we doen als we af willen van deze kleine lastige vetrichels?

 Hiervoor heeft Dr. Don de mini-lipo of wel de mini-liposuctie ontwikkeld.
Dr. Don heeft de mini-liposuctie of de mini-lipo ontwikkeld in Nederland. Het doel van een mini-liposuctie behandeling is volgens hem heel simpel - door een mini-liposuctie bij patiënten toe te passen die dicht tegen hun ideale lichaamsgewicht aanzitten, gebruik ik deze behandeling om het lichaam in de gewenste vorm te krijgen en niet om liters vet te verwijderen. De verhoudingen van het lichaam breng ik met een mini-lipo weer mooi in balans.

Dr. Don over de kleine hinderlijke vetophopingen die mensen zelf niet wegkrijgen!
Dr. Don: ”Het is opvallend dat zelfs slanke patiënten gevoelig kunnen zijn voor vetzakjes die niet afnemen bij diëten of door lichaamsbeweging. Dergelijke vetpads zien wij zowel bij mannen als bij vrouwen. Je zou ook kunnen zeggen dat deze vetophopingen de eerste tekenen zijn van gewichtstoename en zijn opvallend genoeg ook de laatste gebieden waar het vet afneemt tijdens het afslanken. Deze vetpads worden meestal veroorzaakt door een genetisch onevenredig groot aantal vetcellen die zich voordoen in deze specifieke lichaamsgebieden.”

Gelukkig is er een oplossing
Door de ruime en jarenlange ervaring van Dr. Don op het gebied van afwijkende, hormonale of genetisch veroorzaakte vetophopingen, is hij in staat met speciaal ontwikkelde liposuctietechnieken prachtige resultaten te krijgen op het gebied van bodyshaping.

Dr. Don gebruikt de term mini-liposuctie om het beeld bij mensen over een liposuctie-ingreep aan te passen. Juist voor kleine vetgebieden kan een mini-liposuctie zeer doeltreffend zijn met weinig bijwerkingen. “Ik kan hiermee hardnekkige kleine vetgebieden permanent verwijderen onder een plaatselijke verdoving. Een mini-lipo creëert perfect uitgebalanceerde bodylijnen zonder dat een langdurige en ingrijpende operatie met een lange hersteltijd nodig is.”

Meer over de uitvoering van de mini-lipo of de mini-liposuctie
Een mini-liposuctie is een minder ingrijpende ingreep dan een grote liposuctie. Tijdens de mini-lipo krijgt u een speciale plaatselijke verdoving toegediend, waardoor er minder risico's en complicaties kunnen ontstaan dan bij een grote en complexe liposuctie. Bovendien worden tijdens de behandeling maar één of twee kleine vetpads verwijderd. Deze cosmetische ingreep duurt maximaal één uur, u blijft volledig wakker.

Mini Liposuctie alleen onder plaatselijke verdoving
Dr. Don zegt: “Om optimale resultaten te bereiken is het mijn vaste overtuiging dat de patiënten bij een mini-liposuctie bij bewustzijn moet blijven tijdens de ingreep. Om de redenering achter dit idee te begrijpen moet je bedenken dat onder een algehele verdoving (de patiënt slaapt volledig) de spieren helemaal verslapt zijn. Onder die omstandigheden kan de patiënt niet meewerken tijdens de behandeling zoals het even aanspannen van bepaalde spiergroepen. Dit is nodig om de lichaamslijnen goed te kunnen volgen zodat ik het gebied daarna kan shapen in de gewenste vorm. Vergeet niet dat het ik bij een mini-liposuctie vooral aandacht heb voor het aanbrengen van nieuwe exacte body-contouren en vormen. Bij een mini-lipo of mini-liposuctie gaat het niet om de term “liposuctie” maar ik noem deze verfijnde aanpak liposculptuur."

Meer over de techniek van Dr. Don
“Bij het uitvoeren van deze delicate behandeling is een goede positionering van de patiënt van het allergrootste belang. Wanneer ik de hoek van binnenkomst van de mini-liposuctie canule niet 100% evenwijdig kan houden aan de huidoppervlakte, kunnen er zichtbare kuiltjes ontstaan. Als deel van mijn techniek, begin ik met het diepere vet en werk geleidelijk naar de oppervlakte van het weefsel met behulp van steeds vlakker en kleinere canules. Daarnaast werk ik altijd met verschillende patronen tijdens de passages van de canule. Dit zorgt voor een soepele en natuurlijk ogend resultaat.”

Mini-liposuctie of mini-lipo door een verfijnde en delicate techniek
Dr. Don gebruikt tijdens de mini-liposuctie verfijnde kleine instrumenten waardoor er bijna geen schade ontstaat aan het omringende weefsel. Het resultaat is al snel zichtbaar en mooi van lijn. De hersteltijd is hierdoor ook een stuk korter dan bij een gewone liposuctie.

Minder pijn, minder behandeltijd en minder kosten
De combinatie van al deze factoren resulteert in minder pijn. Mini-liposuctie, heeft een korte herstelperiode nodig. De meeste patiënten kunnen hun dagelijkse activiteiten hervatten en gaan de volgende dag weer aan het werk. Het hangt natuurlijk wel af waar de vetophoping weggehaald wordt en wat de werkzaamheden betreffen. Onder de kin is het meer zichtbaar en wilt u misschien wat langer uit beeld blijven.

Nog meer info en u mag dezelfde dag naar huis
Mini-liposuctie wordt uitgevoerd op poliklinische basis. De lokale verdoving krijgt u voor de ingreep toegediend. Met kleine naaldjes wordt in het vetgebied een speciale vloeistof geïnjecteerd waardoor de vetcellen kunnen loskomen.
Dr. Don zal daarna met kleine fijne instrumenten de vetcellen opzuigen en definitief verwijderen. Zonder te snijden en zonder littekens te veroorzaken, alleen een klein insteekgaatje ziet u in het begin maar verdwijnt in de periode na de ingreep. Het gevolg is minder kneuzing, pijn en zwelling.
Zodra de ingreep klaar is wordt het behandelde gebied afgeplakt en mag u weer naar huis. De hersteltijd is minimaal en u bent in staat om de volgende dag weer te gaan werken. De eindresultaten kunt u al na een paar weken goed zien!

Tijdens de intake met lipospecialist
Als u een mini-liposuctie overweegt kunt u vrijblijvend een afspraak maken met onze lipospecialist. Zij zal samen met u overleggen of een mini-liposuctie voor u geschikt is. Natuurlijk kan zij alle voor en na foto’s laten zien van patiënten die een mini-liposuctie hebben ondergaan en daarvoor goedkeuring hebben gegeven.

Echo-onderzoek
Wil je een echo-onderzoek dan moet je wel even langskomen. Tijdens deze intake wordt er een echo-onderzoek gedaan om de grootte en diepte van de vetpads te lokaliseren en vast te stellen. De lipospecialist kan dan precies zien hoe de vetophoping tijdens de mini-liposuctie in zijn geheel verwijderd kan worden en aangeven hoe de omringende weefsels bespaard kunnen blijven.

De vetcellen worden definitief verwijderd.
Bij een mini-lipo worden de vetcellen definitief verwijderd en u heeft dus een blijvend resultaat!

Mini-liposuctie niet voor iedereen
De hoeveelheid vet dat Dr. Don bij een mini-liposuctie kan verwijderen is per gebied maximaal rond de 0,5L.

Gebieden die voor mini-liposuctie in aanmerking komen
Een mini-liposuctie kan worden uitgevoerd op verschillende gebieden van het lichaam, waar vetpads aanwezig zijn.


Wilt meer informatie over de mini-lipo of de mini-liposuctie?
Maak een afspraak voor een telefonisch consult in Hengelo, je belt dan naar 074-3030250. Wil je een vrijblijvend gesprek in Amsterdam dan kun je contact opnemen met 020-8950455.


6 belangrijke weetjes over mini-liposuctie.

Is het je ooit opgevallen dat dieetproducten je willen laten geloven dat ze ”het vet kunnen laten oplossen” alsof je een pil kunt nemen of een eiwit shake die zomaar het vet als sneeuw voor de zon laten verdwijnen? Iedereen, die worstelt met hardnekkige vetrolletjes, weet dat het allemaal niet zo eenvoudig is. Dat zelfs intensieve diëten en lichaamsbeweging niet voldoende zijn om dit hardnekkig vet te laten afnemen.

Het is geen wonder dat liposuctie de meest gevraagde cosmetische behandeling is van de afgelopen 10 jaren. Zowel bij heren als dames. Voornamelijk de probleemzones zoals de buik, lovehandles en de dijen zijn gewilde gebieden voor liposuctie.

Maar zal het voor jou een mooie oplossing zijn? Dit is wat je moet weten.

1) Je leeftijd kan van invloed zijn op de resultaten
Voor goede resultaten na mini-liposuctie heb je voldoende huidelasticiteit nodig. Als je huid elastisch is, zal deze zich weer strak kunnen aanpassen nadat het vet verwijderd is, zoals bij een natuurlijke manier van afvallen. Hoe ouder we worden, hoe moeilijker het voor je huid wordt om weer mooi terug te veren. Als je huid veel elasticiteit verloren heeft is een laserverstrakking na de liposuctie aan te raden.

2) Mini-lipo kan voor meer gebieden gebruikt worden dan alleen je buik
Dr. Don: “Mini-liposuctie kan toegepast worden zoals in gezicht, hals, borst, buik, armen, bh-rolletjes etc. Door de verfijnde techniek kunnen kleine delen van het lichaam nauwkeurig aangepakt worden.”

3) Na liposuctie kan je nog aankomen
Hoewel bij mini-lipo vetcellen definitief verwijderd worden blijven er altijd nog een klein aantal achter. Als je veel meer gaat eten dan voorheen zullen deze vetcellen uitbreiden. Het omkeerde is natuurlijk ook waar. Houd je wel aan een uitgebalanceerd leefpatroon dat geeft de beste eindresultaten.

4) Het zal cellulitis niet verminderen
Cellulitis gaat niet alleen over vet. Ook mensen die dun en actief zijn kunnen last hebben van cellulitis. Dit komt omdat vet slechts een onderdeel is van cellulitis. Een dunne onelastische huid en vezelige weefselbanden zijn ook verantwoordelijk voor het ontstaan van bultjes en uitstulpingen die cellulitis veroorzaken. Om alle drie de problemen aan te pakken is een andere behandeling nodig.

5) Je buik wordt er niet strakker van
Mini-lipo is een geweldige manier om kleine lovehandles of muffin tops kwijt te raken, maar een slappe buik liposuctie kan je niet strakker maken. Dit komt omdat liposuctie de onderliggende spieren niet aanpakt en overtollig huid niet kan verwijderen. Voor een stevigere buik kan je een aanvullende behandeling overwegen zoals een. buikhuidcorrectie of een vorm van laserverstrakking. Vraag ons team gerust naar de mogelijkheden

6) Mini-lipo kan je magische droomgewicht niet geven
Mini-lipo gaat niet over gewichtsverlies, het gaat over gewichtsverdeling. Verwacht niet dat je na de behandeling veel kilo’s kwijt bent. In plaats daarvan zal je wel merken dat je lichaam meer in verhouding is en waardoor het lijkt alsof je veel bent afgevallen. Je probleemzones zijn verbeterd en je silhouet ziet er strakker uit minder hobbels en bobbels. Hoe fijn is dat!