Huidanalyse & huidtypes

Beauty by Dr. Don - Inleiding en toelichting

Beauty by Dr. Don combineert de ontspannende elementen van wellness met de expertise en technologie uit de cosmetische geneeskunde. Er is niet alleen aandacht voor uiterlijke schoonheid maar ook voor "wellness als medicijn”. Innerlijke gezondheid zorgt altijd voor uiterlijke schoonheid. Een mooi voorbeeld hiervan is onze infusietherapie op basis van vitaminen, mineralen, antioxidanten en aminozuren.

Beauty by Dokter Don

Beauty by Dr. Don is meer dan een schoonheidssalon; we noemen dit een medispa

Maar wat is dat eigenlijk een medispa? En wat is het verschil tussen een schoonheidssalon en een Medispa?
Het grootste verschil is dat een Medispa onder toezicht staat van een cosmetisch arts. Onze huidtherapeuten en schoonheidsspecialisten zijn getraind en opgeleid in behandelingen die verder gaan dan de oppervlakkige huid.
 

Zichtbaar resultaat
Onze cliënten willen zichtbaar resultaat en dat kan alleen als de behandelingen dieper in de huidlagen reacties oproepen. Deze reacties zorgen dat de huidcellen zich kunnen herstellen en vernieuwen. Onze behandelingen doen wat zij beloven en zijn volkomen veilig. Om u de gewenste resultaten te garanderen werken wij bij Beauty by Dr. Don alleen met bewezen technieken en met de nieuwste apparatuur. Uw huid is kwetsbaar en verdient de meest zorgvuldige behandeling. Vertrouw uw huid dus niet aan iedereen toe!

Beauty by Dr. Don - Behandelingen

Beauty by Dokter Don - Behandelingen

De schoonheidsspecialisten en de huidtherapeuten hebben heerlijke en vernieuwende gezichtsbehandelingen ontwikkeld. Deze behandelingen zijn afgestemd op de behoeften van uiteenlopende huidtypes. Onderling verschillen de behandelingen in techniek en productgebruik maar allemaal hebben ze een soortgelijke opbouw. 


Behandelopbouw:

 1. Huidanalyse
 2. Reinigen
 3. Stimuleren
 4. Herstellen
 5. Verbeteren

Deze volgorde zult u steeds weer terugvinden in al onze gezichtsbehandelingen.


Balans herstellen
De meeste huidtypes zijn in lichte of zwaardere vorm beschadigd. De huid kan er dan vlekkerig, grof, ruw of vaal en soms rood uitzien. Een gezonde huid herken je aan een zachte glans en is egaal van structuur, een teken dat de huid in balans is.


Behandelplan
Onze huidspecialisten starten met een analyse van uw huid. Vanuit deze scan komen gegevens die de basis vormen voor een plan met heerlijke en snel werkende behandelingen. Onze huidspecialistes maken gebruik van uiteenlopende behandeltechnieken, speciale behandelapparatuur en hoogwaardige producten met gekwalificeerde en natuurlijke ingrediënten. De behandelingen zijn zo ontwikkeld dat u snel resultaat ziet. 


Een verbeterde huid is een gezonde huid!
Een huid die is hersteld, verouderd minder snel, de structuur wordt fijner en u heeft minder last van onzuiverheden.

Als wij met onze behandeltechnieken in staat zijn om een probleemhuid te verbeteren, dan is de impact van deze behandelingen op een gewone huid nog duidelijker zichtbaar! Een ander prachtig bijkomend effect is, als u deze behandelingen in combinatie gebruikt met een cosmetische ingreep, zal het resultaat u verbazen.


Duur van de behandeling
Behandelingen duren gemiddeld 45 tot 90 minuten. De gezichtsbehandelingen worden afgestemd op de conditie en behoefte van uw huid. Wij hebben behandelingen die geschikt zijn voor de meeste huidtypes, met inbegrip van de dunne of de verouderende huid, de etnische huid, de droge huid of de vette huid.


Prijzen
Samen met u worden de behandelingen op maat gemaakt. Afgestemd op uw wensen en budget. Voor meer informatie kunt u bellen met onze klinieken in Hengelo: 074-30 30 250 of Amsterdam: 020-895 04 55. Wij staan u graag te woord.
 

De brands die wij gebruiken:

 • PUURR
 • Vitamine A zuur (Tretinoïne) op speciaal doktersrecept van Dr. Don. Deze medische crème in combinatie met producten van Beauty by Dr. Don voor een ultieme huidverbetering. (U hoeft geen hoop meer uit een potje te kopen)

Alles over verschillende huidtypes (4 dames met verschillende huidtypes)

Alles over verschillende huidtypes

De meest voorkomende huidtypes die wij behandelen zijn:

 • Droge-vochtarme huid
 • Gemengde tot vette huid (gecombineerde huid)
 • Gevoelige huid
 • Vermoeide huid
 • Verouderende huid

Huidtypes in schema

De droge-vochtarme huid

Wanneer uw huid droog is heeft u een tekort aan vetten, wanneer uw huid vochtarm is, is er een tekort aan water. Een droge huid heeft vaak schilfertjes en kan geïrriteerd aanvoelen. Een vochtarme huid heeft vaak droogtelijntjes en voelt trekkerig aan. U kunt naast een droge vochtarme huid ook een vette vochtarme huid hebben. Een droge huid heeft een lagere weerstand dan een normale huid en is ook vatbaarder voor schadelijke invloeden van buitenaf. Daarom is het belangrijk dat wij uw huid weer herstellen.

Droge-vochtarme huid - Clinique Dr. Don

De gemengde tot vette huid (gecombineerde huid)

Een gecombineerde huid is voor veel mensen iets mysterieus en kan moeilijk te herkennen en nog moeilijker te behandelen zijn. Het team van Beauty by Dr. Don helpt u de sleutel te vinden tot het geheim van een gave huid die helemaal in balans is.

De gemengde tot vette huid - gecombineerde huid - Clinique Dr. Don

Wat is een gecombineerde huid?
Er is sprake van een gecombineerde huid wanneer het gezicht twee of meer verschillende huidtypes tegelijk heeft. Over het algemeen zijn bij een gecombineerde huid delen van het gezicht droog of schilferig, terwijl de T-zone (neus, kin en voorhoofd) vet is. Er kan bij een gemengde huid ook sprake zijn van zowel rimpels als puistjes of rosacea met daarbij droge huiddelen.
 

Vervuiling & zuurstoftekort als meestvoorkomende oorzaken
Wanneer uw cellen te weinig zuurstof krijgen kunnen ze minder energie produceren en worden ze vermoeid. De vitaliteit van de huid kan dus sterk verminderen als de huid minder zuurstof heeft. Helaas geeft onze buitenlucht weinig zuurstof maar wel vervuilde lucht en zware metalen Daarnaast kan een ongezonde lifestyle, zoals roken er ook voor zorgen dat de huidconditie over gaat naar een vette of gecombineerde huid. Wanneer de huid een tekort aan zuurstof heeft noemen we dit ook wel een verstikte huid. De huid is futloos, heeft geen zachte glans, ziet er vettig en vermoeid uit en kan daarbij onzuiver zijn. Uw huid vraagt om een behandeling waar dieptereiniging, doorbloeding en revitalisatie centraal staan.
 

De gevoelige huid

Gevoelige huid & Couperose - Clinique Dr. Don

Probleem: Gevoelige huid & Couperose
Een gevoelige huid is een huid die teveel prikkels krijgt. Het kan zijn dat de huid pijnlijk aanvoelt of geïrriteerd is. Een gevoelige huid kan zowel droog als vet zijn. Een gevoelige of reactieve huid kan rode vlekken hebben en is vatbaarder voor invloeden van buitenaf. Een gevoelige kwetsbare huid vertoont vaak ook rode gesprongen adertjes op de wangen, dit noemen we couperose. Couperose kan het gevolg zijn van extreme temperatuur schommelingen, genetische zwakke haarvaatjes of het verdunnen van de huid. 
 

Oplossing: Tolerantie verhogen | Adertjes versterken
Onze behandelingen werken op de wisselwerking tussen de huid en het zenuwstelsel. Het remt de boodschappers die verantwoordelijk zijn voor ontstekingen in de huid en verminderen de reactiviteit van de huid en het stimuleren de aanmaak van endorfine. Hierdoor kan het stress niveau in de huid worden verlaagd en de tolerantie drempel worden verhoogd.

 • Anti Stress – de prikkel die ontstekingen veroorzaakt blokkeren.
 • Anti Pijn – stimuleert de afscheiding van endorfine.

Wij gebruiken ingrediënten die er voor zorgen dat de gevoeligheidsdrempel van uw huid wordt verhoog. Hierdoor reageert de huid minder heftig en zal de couperose ook verminderen en niet uitbreiden.
 

De vermoeide huid

De vermoeide huid - Clinique Dr. Don

Probleem: Vermoeide huid, grauwe huid, verslapping en littekens
Elke huid heeft wel eens een dipje maar het is van belang dat u uw de huid zo snel mogelijk weer in balans krijgt. Als u een tekort heeft aan vitamines en mineralen ziet u dit direct terug in uw huidstructuur. Vitamines zijn belangrijke bouwstenen voor een gezonde huid. 
De huid heeft bepaalde vitamines nodig om te stimuleren, beschermen en te herstellen. Ook de huid die littekens heeft opgelopen door bijvoorbeeld acne kan veel hebben aan een vitamine boost. Een tekort aan vitamines kan optreden door bijvoorbeeld roken, slechte voeding, stress of na een ziekte zoals een fikse griep.
 

Oplossing: Inbrengen Vitamine Booster
De behandelingen stimuleren de celregeneratie, de weefsels worden weer opgebouwd en versterkt. De natuurlijke afweer van de huid wordt verhoogd en de reactiviteit van de huid verminderd. De behandelingen bevatten onder andere vitamine A,C en E. Vitamine A heeft een regenererende werking en herstelt de beschadigde huid en heeft een diepe werking op rimpels en littekens. Vitamine C heeft een verhelderend effect en heeft een stimulerende en antioxiderende werking. De aanmaak van collageen wordt gestimuleerd en de cellen worden beschermt tegen beschadiging van UV straling. Vitamine E beschermt tegen agressieve invloeden die celbeschadiging veroorzaken.


De verouderde huid

De verouderende of verouderde huid - Clinique Dr. Don

Probleem: Huidveroudering
Tijdens het verouderen van de huid verliezen de weefsels die buiten de cellen liggen hun structuur waardoor het volume en de vorm van het gezicht veranderen. De huid gaat zich als het ware negatief "ontspannen" doordat de aangezichtsspieren in kracht afnemen. Ook de mooie ronde vormen in het gezicht nemen af vanwege het afnemende volume in het vetweefsel en de jukbeentjes. Het gevolg is een verslapte huid en diepere rimpels. Daarnaast wordt de huid minder goed van vocht voorzien waardoor fijne rimpeltjes worden geactiveerd. 
 
Lifestyle
Ook wordt huidveroudering veroorzaakt door een aantal omgevingsfactoren, teveel stress, zonlicht, roken en alcohol zijn allemaal factoren die invloed hebben op het verouderingsproces doordat zij leiden tot de aanmaak van de zogenaamde "vrije radicalen”. Het is bekend dat vrije radicalen het verouderingsproces versnellen.

Uniek
Dr. Don heeft met zijn team een speciale behandelingen samengesteld die de schade van het verouderingsproces herstellen. Het inbrengen van een speciaal serums in de diepere huidlagen zijn onder andere de basis bij deze behandelingen. Deze speciaal ontwikkelde medisch serums bestaan uit een cocktail van een groot aantal antioxidanten.
 

De oudere huid moet beschermd worden

De oudere huid heeft bepaalde antioxidanten nodig om te stimuleren, te beschermen en te herstellen.

Antioxidanten zijn essentieel
Schade door vrije radicalen speelt een rol bij huidveroudering en de vorming van rimpels. Het gebruik van antioxidanten is een van de belangrijkste manieren om de invloed van schade door vrije radicalen te vertragen. In het geval van rimpels betekent schade door vrije radicalen dat collageen wordt afgebroken en andere vitale functies van de huid beschadigd raken. 
 

Oplossing: De huid activeren met inbrengen van antioxidanten en verstevigen met speciale bindweefselbehandelingen
Er zijn tientallen effectieve antioxidanten die goed zijn voor de huid zoals bijvoorbeeld carotenoïden (vooral lycopeen), vitamine C, vitamine E, selenium. Belangrijke anti-oxidanten, in combinatie met de zwavelhoudende aminozuren methionine en cysteïne geven nog eens extra bescherming tegen huidveroudering. Wij maken gebruik van een  combinatie van  geconcentreerde anti-oxidanten serums die een groot en gevarieerd combinatie van antioxidanten bevatten. Onderzoek toont aan dat de huid meer baat heeft bij een cocktail van antioxidanten dan bij slechts één soort. 


Het verband tussen antioxidanten en rimpels
Als we jong zijn, zit de huid van nature vol met antioxidanten die onze huid beschermen tegen negatieve invloeden van buitenaf, zoals de zon. Vooral door zonneschade, en in mindere mate door factoren zoals opgroeien, de menopauze, ziekte en het gebruik van irriterende huidverzorgingsproducten, verliest de huid het vermogen om antioxidanten te maken. Als we niet genoeg beschermd worden door antioxidanten die we tot ons nemen via onze voeding of door ze op de huid aan te brengen, veroorzaakt dit schade door vrije radicalen.  De schade kan je herkennen door: het afbreken van collageen (slappe huid), mutaties in het DNA in onze cellen, het belemmeren van het zelfherstellend vermogen van de huid, etc.

Antioxidanten en rimpels - Clinique Dr. Don


Belofte na de behandelkuur: Direct resultaat
Hoewel we weten dat het aanbrengen van antioxidanten helpt de schade door vrije radicalen aan de huid te beperken, zult u er geen twintig jaar jonger door uit gaan zien. Diepe rimpels zijn eigenlijk littekens en kunnen alleen verholpen worden met laser, injectables en medisch cosmetische ingrepen.


Maar we kunnen wel zorgen voor:

 • Het verbeteren van de celfunctie (gezondere kleur) 
 • Het stimuleren van de collageenproductie ( huidversteviging)
 • Het verbeteren van de elasticiteit (structuur van de huid egaler)
 • Het creëren van gezondere, jongere huidcellen 
 • Het verminderen van de schade door de zon

Deze huidverbetering kost echter tijd en gebeurt niet in één nacht. En net als bij een gezond dieet geldt: hoe sterker de antioxidanten, hoe gezonder en jonger je er uit zult zien.

Huidverjonging

Hoe kunnen wij uw huid verjongen? Rimpels verminderen?

 • Verstevigen van de verslapte huid: gezicht
 • Verstevigen van de verslapte huid: hals en decolleté
 • Huid verjongende bindweefselmassage
 • Behandelen van pigmentvlekken
 • Huidverbeterende gezichtsbehandelingen

U wilt uw huid weer opfrissen en verjongen zonder invasieve medische cosmetische ingrepen? Dan zijn de verschillende Facials van Dr. Don een antwoord op uw vraag.
 

De verouderde huid

Probleem van huidveroudering
Tijdens het verouderen van de huid verliezen de weefsels die buiten de cellen liggen hun structuur waardoor het volume en de vorm van het gezicht veranderen. De huid gaat zich als het ware negatief "ontspannen" doordat de aangezichtsspieren in kracht afnemen. Ook de mooie ronde vormen in het gezicht vervagen vanwege het afnemende volume in het vetweefsel. Het gevolg is een verslapte huid en diepere rimpels. Daarnaast wordt de huid minder goed van vocht voorzien waardoor fijne rimpeltjes worden geactiveerd. Aan deze problemen kunnen wij ondersteuning bieden door effectieve gezichtsbehandelingen voor u in te zetten.

Wat kunnen wij voor u doen:

 • We kunnen uw huid verstevigen
 • We kunnen de lijntjes en rimpeltjes verminderen in uw huid
 • We kunnen uw huid opnieuw herstellen en voeden
 • We kunnen de teint van uw huid verbeteren
 • We kunnen de lijntje rond uw ogen verminderen
 • We kunnen uw hals en decolleté verstevigen

Wilt u meer weten wat de behandelingen van Beauty by Dr. Don voor u kunnen betekenen? Belt u 074-30 30 250 of 020-895 04 55. Boek gratis een intake via onze beeldscan (dit kan op afstand) en laat u adviseren. Onze huidspecialisten staan voor u klaar.

button

Let op: Onze arts heeft deze resultaten behaald bij diverse patienten echter is ieder mens uniek en de resultaten van de behandeling kunnen afwijken. Tijdens een vrijblijvend consult zullen wij u altijd een eerlijk advies geven!