Veiligheid & Resultaat

Veilige behandeling liposuctie

Hoeveel vet haalt u maximaal weg Dokter? De meeste liposuctieartsen erkennen dat er een limiet is aan de maximale hoeveelheid vet die bij een patiënt per ingreep verwijderd kan worden. De meeste artsenverenigingen geven aan dat het maximale veilige volume aspiraat minder dan 5 liter bedraagt. De meeste liposuctieartsen die veiligheid boven alle andere overwegingen plaatsen, zijn het ermee eens dat het verwijderen van meer dan 5 liter vet en vloeistof door liposuctie te gevaarlijk is.

Bij het kiezen van een liposuctiearts wordt aanbevolen dat u de filosofie over de veiligheid van de arts meeneemt in uw beslissing bij wie u de liposuctie wil laten uitvoeren. Daarbij moet gezegd worden dat heel veel vet weghalen in eerste instantie te mooi lijkt om waar te zijn maar al te vaak zorgt dit voor een bobbelig eindresultaat. Een klein dun laagje vet moet achterblijven voor een mooi egaal eindresultaat. En dat is nu precies wat onze artsen wél doen. Want het is eenvoudiger om maar lukraak wat vet weg te halen dan om heel precies een egaal dun laagje vet achter te laten. Modelleren kost veel meer tijd en inzicht. U begrijpt hier zit ook meteen het probleem.

De artsen in onze kliniek gaan voor het resultaat en niet voor tijd en geld. Dat is wel eens anders horen wij van onze patiënten die op consult komen. Onze artsen hebben de veiligheid goed voor ogen van de patiënten en ze maken altijd een behandelplan op maat waarin we samen met de patiënt bespreken hoe het behandeltraject eruit komt te zien. Bijv. uit hoeveel behandelingen bestaat het traject, hoeveel vet wordt er per behandeling weg gehaald, wat wil de patiënt bereiken, hebben we het gewenste resultaat besproken). Het is erg belangrijk voor u als u in de oriëntatie fase zit, dat dit wordt besproken.

faq liposuctie

Hoge eisen aan het eindresultaat.

Dr. Don stelt hoge eisen aan het eindresultaat van de liposuctie. Alleen de gewenste hoeveelheid vet verwijderen is dus bij lange na niet voldoende. Dr. Don volgt de structuren en de huidlijnen lijnen van het lichaamsdeel waar het vet weggehaald moet worden om zo de bobbeltjes en kuiltjes zoveel mogelijk te vermijden. U wilt toch ook een resultaat dat gezien mag worden en dan is een egale buik of been wel het mooiste. Daar gaat Dr. Don absoluut voor.

Stevig huid met veel elasticiteit

Voor een glad en strak resultaat is een stevige huid noodzakelijk. Echter niet iedere huidstructuur heeft dat nog in voldoende mate. De reden is bijvoorbeeld de verminderde elasticiteit van de huid of de levensstijl van de patiënt. Mocht het zo zijn dat er toch wat onregelmatigheden( kuiltjes en of bobbeltjes) zijn ontstaan na de liposuctie-ingreep  kan dr. Don deze later weer opvullen of afvlakken. Dan is een tweede behandeling nodig (veel minder ingrijpend) om de huid zo glad mogelijk te maken.

Laat u hierover goed adviseren een volledig strakke en egale huid na een liposuctie is niet mogelijk als u ouder bent dan 25 jaar. Het resultaat moet natuurlijk zodanig zijn dat u vol trots uw benen of buik kunt laten zien en daar zorgt Dr. Don voor.

 

Vul in en wij nemen contact met u op!

Loading