Lipofilling gezicht

Veilig uw gezicht opvullen met eigen vet!

Bij lipofilling worden eigen vetcellen gebruikt om rimpels op te vullen of om volume te creëren. Het vet dat van de buik word weggezogen, wordt gebruikt om bijv. rimpels in het gezicht op te vullen of om de lippen meer volume te geven. De combinatie van een facelift met lipofilling, dermal fillers en spierontspanners kan ook het verschil maken tussen een geslaagde facelift en een facelift met buitengewone spectaculaire resultaten.

Bekijkt u hieronder mijn nieuwste video over Lipofilling:Afspraak maken bij Dr. Don?
 

Welke zones komen in aanmerking voor lipofilling?

Lipofilling van eigen lichaamsvet heeft vele toepassingen. Lipofilling geeft mooie resultaten bij:

 • Het opvullen van de nasolabiale plooi (diepe plooi tussen neus en mond) en fronsrimpels (aanvulling bij een BTX behandeling);
 • Het opvullen van groeven onder de ogen;
 • Het volume geven van ingevallen wangen;
 • Het accentueren van de jukbeenderen;
 • Het opvullen van dunne lippen (lipvergroting).

Met dunne canules wordt het vet weggezogen rond de navel of uit de binnenzijde van de knie met behulp van een kleine liposuctie. Het opgezogen vetweefsel wordt vervolgens gecentrifugeerd en gereinigd zodat alleen de zuivere vetcellen overblijven. Daarna worden de zuivere vetcellen met een fijne naald ingespoten op de plaatsen die om opvulling vragen.

Advies op maat?
 

Lokale verdoving

Een lipofilling behandeling gebeurt onder lokale verdoving. Een klassieke narcose met intubatie is niet nodig voor deze, toch wel kleinere, ingreep. De patiënt is daardoor na de ingreep veel fitter, zonder de nare bijwerkingen van een narcose. Een overnachting in de kliniek is daardoor ook overbodig.

Wat zijn de voordelen van lipofilling?

 • Het resultaat is blijvend, dit in tegenstelling tot de klassieke rimpelvullers waarvan het effect ongeveer een jaar zichtbaar blijft;
 • Goedkope, onuitputtelijke bron: het eigen lichaam. Er kan gemakkelijk 10 tot 40cc ingespoten worden. Zoveel volume inspuiten van een klassieke filler zoals hyaluronzuur is onmogelijk omwille van de kostprijs;
 • Injecties met eigen vetcellen geven zelden (nooit) allergische reacties;
 • Geen littekens. Het vet wordt namelijk inegespoten met kleine naalden;
 • Het is een veilige ingreep waarvoor bijna iedereen in aanmerking komt;
 • Ten slotte geeft het injecteren van eigen vetcellen nieuwe energie aan de huid. Vetcellen zitten immers vol vitaliserende stoffen of groeifactoren. Deze cellen zorgen voor een instant boost op de plaatsen waar ze ingespoten worden. De conditie van uw huid verbetert intens. De huid ziet er jonger uit en de huidstructuur verbetert.
   

Na een lipofilling behandeling

Na een lipofilling behandeling kan de behandelde zone een beetje gaan zwellen. De zwelling en soms een blauw plekje verdwijnen na ongeveer een week. Met een beetje make-up kunt u de plek camoufleren.

U kunt vervolgens weer snel starten met uw dagelijkse activiteiten. Na de ingreep heeft u weinig of geen pijn. Eventuele pijn kan bestreden worden met klassieke pijnstillers zoals paracetamol. Wij raden u aan om na de behandeling niet plat te liggen en zware inspanningen te vermijden. Wacht 24 uur alvorens u uw huid weer gaat verzorgen. Tevens raden we het gebruik van ijskompressen af, omdat druk uitoefenen op geïmplanteerd vet niet wenselijk is voor de ontplooiing van de vetcellen.

 

Gratis consult?
 


 

Voorzorgen en veiligheid

Al onze ingrepen worden in de meest veilige omstandigheden uitgevoerd door Dr. Don en zijn assisterend personeel. Hoewel een lipofilling behandeling meestal onder lokale verdoving gebeurt, wordt u tijdens de ingreep toch continu gemonitord. Alleen deze werkwijze garandeert de hoogst mogelijke veiligheid voor de patiënt. Uw ingreep wordt uitgevoerd in steriele omstandigheden. De bijkomende plaatselijke verdoving zorgt niet alleen voor een ingreep zonder pijn, maar ook voor minimaal bloedverlies en blauwe plekken. Wanneer u bloedverdunnende medicijnen gebruikt, gelieve dit vooraf mee te delen aan Dr. Don. Tevens wanneer u rookt of diabetes heeft moet u dit aan ons melden.
 

Resultaat van gezicht lipofilling

Bij een gezonde lifestyle is het resultaat blijvend. Meestal wordt er meer vet ingespoten (overcorrectie) dan nodig. Een klein deel van het vet dat ingespoten wordt, neemt af in kracht. Het resultaat van een lipofilling is blijvend. Soms kan na twee jaar wel een kleine éénmalige bijkomende touch up nodig zijn.
 

Prijzen lipofilling gezicht

klik hier voor onze prijslijst.
* exlusief medische kosten van €395,-

Hoge eisen aan het eindresultaat.

Dr. Don stelt hoge eisen aan het eindresultaat van de liposuctie. Alleen de gewenste hoeveelheid vet verwijderen is dus bij lange na niet voldoende. Dr. Don volgt de structuren en de huidlijnen lijnen van het lichaamsdeel waar het vet weggehaald moet worden om zo de bobbeltjes en kuiltjes zoveel mogelijk te vermijden. U wilt toch ook een resultaat dat gezien mag worden en dan is een egale buik of been wel het mooiste. Daar gaat Dr. Don absoluut voor.

Stevig huid met veel elasticiteit

Voor een glad en strak resultaat is een stevige huid noodzakelijk. Echter niet iedere huidstructuur heeft dat nog in voldoende mate. De reden is bijvoorbeeld de verminderde elasticiteit van de huid of de levensstijl van de patiënt. Mocht het zo zijn dat er toch wat onregelmatigheden( kuiltjes en of bobbeltjes) zijn ontstaan na de liposuctie-ingreep  kan dr. Don deze later weer opvullen of afvlakken. Dan is een tweede behandeling nodig (veel minder ingrijpend) om de huid zo glad mogelijk te maken.

Laat u hierover goed adviseren een volledig strakke en egale huid na een liposuctie is niet mogelijk als u ouder bent dan 25 jaar. Het resultaat moet natuurlijk zodanig zijn dat u vol trots uw benen of buik kunt laten zien en daar zorgt Dr. Don voor.

Vul in en wij nemen contact met u op!

Loading

Wij zijn aangesloten bij

 • NVCG
 • NVVH
 • NVVCC
 • Anbos
 • DGAUF
 • DALA

Certificaat Skin Rejuvenation Certified Peelings Certified XLHair Face Lifting Techniqiues