Lipofilling borsten

Lipofilling borsten - Veilig opvullen met eigen vet

Welgevormde, stevige borsten zonder littekens en implantaten is het ideaalbeeld van veel vrouwen. Hoe lang blijft het bij dit verlangen, als het werkelijkheid kan worden bij Clinique Dr. Don? Afhankelijk van de voorwaarden van de patiënt kan Dr. Don veel wensen in vervulling laten gaan. Lipofilling van de borsten behoort tot één van zijn specialismen. Het belangrijkste basisprincipe van lipofilling borsten is dat de borst vergroot en gemodelleerd wordt met eigen vetcellen zonder storende littekens. Eén tot drie cupmaten groter is mogelijk, dit kan wel gepaard gaan met meerdere behandelingen. Dr. Don verteld u graag over de mogelijkheden!

Voorheen waren alleen chirurgische ingrepen mogelijk als het ging om borstvergroting en/of borstverkleining. Uit angst voor een operatie, voor lichaamsvreemde siliconen-implantaten of voor storende littekens gingen veel vrouwen dit uit de weg. Ze legden zich bij hun lot neer of waren gewoon minder tevreden. Vandaag de dag is lipofilling voor deze groep vrouwen een uitkomst.

Zelfs voor vrouwen met borstimplantaten is lipofilling een interessante optie. Regelmatig ziet Dr. Don dat implantaten bij patiënten niet mooi geplaatst zijn. Daar kan hij met lipofilling wat aan doen. Hij gebruikt het autoloog vet van de patiënte, om haar borsten met de implantaten te modelleren naar een natuurlijke en zachtere look.  In feite is het dan een combinatiebehandeling geworden.

Afspraak maken bij Dr. Don?
 

 

Wat gebeurt er tijdens de ingreep?

Het principe tijdens de lipofilling ingreep van de borsten is hoofdzakelijk gebaseerd op twee specifieke aspecten. Eerst wordt het vetweefsel lokaal ongevoelig gemaakt met een pijnstillende oplossing voordat het vet kan worden weggezogen met fijne canules. Het geoogste vet, uit bijv. de buik, wordt vervolgens gereinigd en daarna nauwkeurig in de borst aangebracht met fijne canules.

Het vet wordt niet als één grote massa in de borst gespoten, maar met kleine canules worden vetdepo's ingebracht die als kleine tunneltjes uitwaaieren. Laag voor laag totdat de juist cupmaat is behaald. Deze aanpak zorgt ervoor dat de vetcellen beter gevoed kunnen worden en beter overleven. Na een paar dagen kunnen de gezonde geïmplanteerde vetcellen gaan groeien. Bij een te groot enkel vetdepot is dit niet mogelijk, het vetweefsel sterft af of kan gaan verkalken. Borstvergroting met autologe vet kan in principe onder een plaatselijke verdoving worden uitgevoerd.
 

Hoeveel cupmaten meer is mogelijk?

De borstvergroting door lipofilling is een goed alternatief in al die gevallen waarbij de patiënte geen lichaamsvreemde stoffen zoals siliconen geïmplanteerd wil hebben. Een vergroting van ongeveer één tot drie cupmaten is haalbaar.

Als een substantiële uitbreiding gewenst is of de borst hangt duidelijk dan zijn meerdere behandelingen nodig. In deze gevallen is significant meer volume nodig, hetgeen betekent dat de behandeling stapsgewijs uitgebreid moet worden en dat de genezing van de borst, na iedere lipofilling behandeling probleemloos moet verlopen. Ieder lichaam is anders en reageert anders, daar past Dr. Don de behandeling op aan. Bij een stapsgewijze benadering zijn meerdere lipofilling behandelingen nodig voordat het gewenste resultaat bereikt kan worden. Per sessie implanteert Dr. Don niet meer dan 300ml vet om een zo hoog mogelijke overlevingskans van alle vetcellen te genereren. Tussen de afzonderlijke ingrepen is een herstelperiode van ten minste zes maanden nodig.
 

Hoe bereid ik me voor op de operatie?

Er is geen speciale voorbereiding zelf nodig. U hoeft geen aspirine te gebruiken gedurende 14 dagen voorafgaand aan de operatie. Aspirine vertraagd het stollingsproces. Ook liever geen alcohol nemen. Uitdrukkelijk verzoeken wij aan de patiënte, minimaal 14 dagen voor de ingreep niet te roken. Roken zorgt voor een verminderde doorbloeding en doorbloeding is voor een geslaagde lipofilling behandeling erg belangrijk.
 

Hoe lang duurt ongeveer de lipofilling ingreep borsten?

Dr. Don markeert de uitgangspunten waar het vet geoogst kan worden, meestal in de buik. De kleine incisies van ongeveer 0,5 cm worden gepland op een onopvallende plaats. Aan het begin van de voorbewerking wordt via de gemarkeerde plaatsen de tumesucente vloeistof met de verdoving ingebracht. Het oogsten van het vet start nadat de verdoving is ingewerkt en duurt afhankelijk van het gebied en de omvang ongeveer een uur. Het inbrengen van het autoloog vet duurt ongeveer één tot twee uur.
 

Lipofilling borsten
 

Wat kunt u verwachten na de ingreep?

Onmiddellijk na de ingreep heeft u naar verwachting weinig tot geen pijn, het is wat gevoelig. Enige zwelling is volledig normaal net als bij elke andere operatie. De borsten zijn wat gezwollen en hebben lichte ondersteuning nodig. U moet een speciale BH dragen die niet teveel drukt. De vetcellen mogen niet platgedrukt worden anders nemen ze in volume af. Pas nadat de vetcellen zijn gestabiliseerd mag u eigen lingerie dragen. Het uiteindelijke resultaat kan pas worden beoordeeld in de meeste gevallen na drie maanden. De incisies zijn zo klein die vervagen in de tijd en zullen nauwelijks herkenbaar zijn.

Gratis consult?
 

Resultaat is blijvend

Bij een gezonde lifestyle is het resultaat blijvend. Meestal wordt er meer vet ingespoten (overcorrectie) dan nodig. Een klein deel van het vet dat ingespoten wordt, neemt af in kracht. Het resultaat van een lipofilling is blijvend. Soms kan na twee jaar wel een kleine éénmalige bijkomende touch up nodig zijn. Het is erg belangrijk dat uw gewicht stabiel is én blijft.

Welke complicaties kunnen optreden ?
Soms kan er een lichte asymmetrie ontstaan, die Dr. Don downstream kan verbeteren.
 

Welke na-behandeling is noodzakelijk?

U krijgt instructies hoe u de borsten het beste kunt steunen en ontzien voor een optimale genezing. Dit is vooral belangrijk tijdens de eerste vier tot zes weken na de operatie. Alleen zo kan een optimale genezing na de ingreep gewaarborgd worden. Sporten is niet verstandig de eerste vier tot zes weken na de ingreep. Na overleg met de arts kunt u dit weer hervatten.
 

Prijzen lipofilling borsten

Lipofilling beide borsten Coleman Methode, vanaf € 1950,00 *
+ Groei- en weerstand ondersteunende factoren via infusiethereapie speciaal samengestelde vitamines, aminozuren en mineralen
 
€ 950,00 *
   

* De prijzen zijn excl. medische kosten (max. €395,-) en drukkleding na liposcutie (max. €150,-) Tevens is de prijs op basis van één zone waar het vet verwijderd wordt. Tijdens het intakegesprek worden deze kosten met u besproken. Iedere patiënt is anders, onze behandelingen worden op maat gemaakt om tot het gewenste resultaat te komen. De extra benodigde tijd brengen wij natuurlijk niet bij u in rekening, wel vragen wij voor de gemaakte extra kosten zoals het materiaal en speciale apparatuur een kleine bijdrage.

 

button

Hoge eisen aan het eindresultaat.

Dr. Don stelt hoge eisen aan het eindresultaat van de liposuctie. Alleen de gewenste hoeveelheid vet verwijderen is dus bij lange na niet voldoende. Dr. Don volgt de structuren en de huidlijnen lijnen van het lichaamsdeel waar het vet weggehaald moet worden om zo de bobbeltjes en kuiltjes zoveel mogelijk te vermijden. U wilt toch ook een resultaat dat gezien mag worden en dan is een egale buik of been wel het mooiste. Daar gaat Dr. Don absoluut voor.

Stevig huid met veel elasticiteit

Voor een glad en strak resultaat is een stevige huid noodzakelijk. Echter niet iedere huidstructuur heeft dat nog in voldoende mate. De reden is bijvoorbeeld de verminderde elasticiteit van de huid of de levensstijl van de patiënt. Mocht het zo zijn dat er toch wat onregelmatigheden( kuiltjes en of bobbeltjes) zijn ontstaan na de liposuctie-ingreep  kan dr. Don deze later weer opvullen of afvlakken. Dan is een tweede behandeling nodig (veel minder ingrijpend) om de huid zo glad mogelijk te maken.

Laat u hierover goed adviseren een volledig strakke en egale huid na een liposuctie is niet mogelijk als u ouder bent dan 25 jaar. Het resultaat moet natuurlijk zodanig zijn dat u vol trots uw benen of buik kunt laten zien en daar zorgt Dr. Don voor.

 

Vul in en wij nemen contact met u op!

Wij zijn aangesloten bij

  • NVCG
  • NVVH
  • NVVCC
  • Anbos
  • DGAUF
  • DALA

Certified Peelings Certified XLHair Face Lifting Techniqiues