Water Assisted Liposuctie

De voordelen van WAL Liposuctie

De werkwijze van de water-jet assisted liposuctie zorgt ervoor dat er minder verdovingsvloeistof in het lichaam wordt gebracht, waardoor de belasting vanwege bijwerkingen van de vloeistof en de medicijnen vermindert. De pijnbeleving tijdens de behandeling is laag door het weefsel-sparende afzuigprincipe. Er is een korte herstelperiode na de procedure (de gebruikelijke activiteiten zijn meestal mogelijk al na een paar dagen) en er is minder sprake van zwelling of huidreacties.

Afspraak maken bij Dr. Don?
 

Meer over de liposuctie behandeling met water

De water-jet assisted liposuctie spoelvloeistof wordt in het vetweefsel gebracht en onmiddellijk met een speciale canule met een plat mondstuk afgezogen. Het voordeel is dat de infiltratie met de waterstraal en de zuigkracht gelijktijdig plaatsvindt. Omdat de ingebrachte vloeistof maar een korte tijd in het vetweefsel verblijft veroorzaakt deze geen zwelling.

De continue aanvoer van "verse" verdovingsvloeistof die ingebracht wordt in het gebied met vetcellen zorgt voor een efficiënte en continue verdovingspiegel. Ook tegen het einde van de behandeling en ook in het omliggende gebied waar de behandeling wordt uitgevoerd.

De zachte nevel die uit de canule komt veroorzaakt geen scherpe scheiding in het vetweefsel, maar zorgt meer dat de vetlaag losraakt en zorgt voor de definitieve verwijdering van vetcellen. Het omringende weefsel wordt dan gespaard en blijft mooi heel.

De belangrijke structuren zoals bloedvaten, zenuwen of de lymfevaten worden op zij geduwd door de waterstraal bij wijze van spreken. Zo ontstaat er geen beschadiging aan het omringende weefsel.

Water-jet assisted liposuctie is meer een indirecte methode: er is minder zuigkracht nodig maar meer zachte spoelingen. De vetcellen worden gespoeld uit het bindweefsel, samengevoegd en worden weggezogen door een zwakke, weefsel-sparende vacuümtechniek, zonder dat belangrijke weefselstructuren worden vernietigd.
 

Gratis consult?
 

Resultaat van liposuctie met water

Deze unieke zachte techniek draagt bij aan een betere chirurgische nauwkeurigheid en precisie tijdens de ingreep. Het eindresultaat is scherper afgetekend en meer in vorm, passend bij de lichaamsbouw van de patiënt. Na de ingreep is het gebied slanker en de onderliggende spieren meer zichtbaar. Mochten uw spieren nog niet getraind zijn dan adviseren wij u daar rustig mee te starten. De coaches in onze Clinique kunnen u daarbij helpen en adviseren.

Hoge eisen aan het eindresultaat.

Dr. Don stelt hoge eisen aan het eindresultaat van de liposuctie. Alleen de gewenste hoeveelheid vet verwijderen is dus bij lange na niet voldoende. Dr. Don volgt de structuren en de huidlijnen lijnen van het lichaamsdeel waar het vet weggehaald moet worden om zo de bobbeltjes en kuiltjes zoveel mogelijk te vermijden. U wilt toch ook een resultaat dat gezien mag worden en dan is een egale buik of been wel het mooiste. Daar gaat Dr. Don absoluut voor.

Stevig huid met veel elasticiteit

Voor een glad en strak resultaat is een stevige huid noodzakelijk. Echter niet iedere huidstructuur heeft dat nog in voldoende mate. De reden is bijvoorbeeld de verminderde elasticiteit van de huid of de levensstijl van de patiënt. Mocht het zo zijn dat er toch wat onregelmatigheden( kuiltjes en of bobbeltjes) zijn ontstaan na de liposuctie-ingreep  kan dr. Don deze later weer opvullen of afvlakken. Dan is een tweede behandeling nodig (veel minder ingrijpend) om de huid zo glad mogelijk te maken.

Laat u hierover goed adviseren een volledig strakke en egale huid na een liposuctie is niet mogelijk als u ouder bent dan 25 jaar. Het resultaat moet natuurlijk zodanig zijn dat u vol trots uw benen of buik kunt laten zien en daar zorgt Dr. Don voor.

Vul in en wij nemen contact met u op!

Loading