Borstvergroting

Borstvergroting met eigen vet

Veel vrouwen zien hun borsten als een karakteristiek kenmerk van hun vrouwelijkheid. Dat is waarschijnlijk ook de reden waarom er altijd wensen zijn over de grootte en vorm van de borsten. Het heeft niets met leeftijd te maken, vrouwen van alle leeftijden hebben wensen over hun borsten.

De natuurlijke basisvorm van de borst heeft veel te maken met erfelijke en hormonale factoren. Ook hebben lifestyle, intensief sporten, voeding etc. invloed op de borstvorm.

Vrouwen met hele kleine borsten ervaren dit vaak als storend en zouden daar graag iets aan laten doen. Ook bij grote ongelijkheden of bij ongewenste veranderingen in vorm of volumeverlies (na bijvoorbeeld borstvoeding) zijn redenen voor vrouwen om naar oplossingen te zoeken. In onze kliniek zien wij dat de belangstelling voor lipofilling borsten toeneemt en voor protheses met lichaamsvreemde siliconen juist afneemt.

Dr. Don: ”Als patiënten bij mij komen voor advies over borstvergroting of borstaanpassing dan willen zij eigenlijk altijd een natuurlijk resultaat dat past bij de verhouding van hun lichaam. Dit is misschien wel het grootste verschil tussen vrouwen die de voorkeur geven aan een natuurlijke uitstraling van de borst en vrouwen die voor kunstmatig gevormde borsten kiezen met siliconenimplantaten.”

Bekijkt u mijn nieuwste video waarin ik u vertel over de behandeling:Afspraak met Dr. Don?
 

borstvergroting
 

Zacht en mooi van vorm

Borstvergroting met eigen vet zorgt voor zachte vormen zonder siliconen en andere kunstmatige vulstoffen er ontstaan geen littekens. De ingreep kan zonder algehele narcose plaatsvinden en zonder dat de natuurlijke functie van de borst aangetast wordt.

De borst ziet er na een behandeling met eigen vet heel natuurlijk uit en voelt ook heel “eigen” en zacht aan.
 

Wat is borstvergroting door lipofilling nu precies?

Borstvergroting met eigen vetcellen is een verplaatsing van ongewenste vetkussentjes naar de borsten.

Met een speciale techniek vult Dr. Don de borst opnieuw op door het aanbrengen voor een aantal dunne vetcellaagjes. Deze dunne vetlaagjes techniek vraagt meer tijd en aandacht maar is nodig om de getransplanteerde vetcellen te laten overleven. Sommige klinieken brengen in 1 keer grote vetdepots aan maar de kans op afsterven van deze vetcellen in de klont is heel groot en kan zelfs leiden tot vetnecrose. Behalve dat de vorm ook niet mooi is wil Dr. Don zoveel mogelijk alle risico’s vermijden.

Dr. Don maakt gebruik van de zachte waterjet liposuctie om het vet te oogsten. Het vet wat op deze manier gewonnen wordt is wat we noemen eersteklas materiaal om de borst te vullen. Voorwaarde voor vettransplantatie is dat de vetcellen niet beschadigd raken tijdens het verplaatsen en dat kan alleen met de waterjet liposuctie methode.

De vetkussentjes die gebruikt kunnen worden bij lipofilling zijn: de “Zadeltassen”, binnenkant van de dijen, knieën, heupen en de buik. Deze lipofilling-techniek noemen we vet-transplantatie. Het is een moderne en elegante methode voor natuurlijke borstvergroting zonder siliconen implantaten.

Natuurlijke borstvergroting, wie is ideale patiënt?

De meerderheid van het zacht geoogste vet groeit in het vetweefsel van de borst en is daarna permanent. Het goed kunnen uitgroeien van de vetcellen hangt af van verschillende factoren. De ideale patiënt voor lipofilling heeft voldoende vet om te oogsten en kleine of lege borsten. Lipofilling is natuurlijk en lichaamseigen dus als u veel gaat afvallen na de transplantatie zult u dit ook aan de volume van de borsten merken.

Voor, tijdens en na de lipofilling-behandeling gebruikt Dr. Don de echo!
Tijdens het eerste onderzoek van de borst en tijdens de behandeling werkt Dr. Don met behulp van echografie. Met behulp van echografie kan Dr. Don heel precies werken en kan hij beter de functie van de klieren en de gevoeligheid van de tepel sparen.

Gratis consult?
 

Voordelen en nadelen ten opzichte van implantaten

De punten waar u rekening mee moet houden voordat u een beslissing neemt welke methode het beste bij u past kunt u lezen in onderstaande tabel.

Siliconen-implantaat Eigenvet-implantaat
Lichaamsvreemd Lichaamseigen weefsel
Zeer grote cup-maten mogelijk Natuurlijke en discrete borstvergroting
Geen liposuctie met water Lichaam wordt mooi gemodelleerd op de plek waar het vet geoogst wordt
Eventuele kunstmatige vorm die “in de mode” is Natuurlijke Vorm
Langere herstelperiode met pijn Zeer korte hersteltijd, snel weer aan het "werk"
Operatie moet onder narcose Lipofilling zonder narcose
Implantaten moeten gewisseld worden Geen wisseling nodig en is altijd veilig
Littekens minimaal 5 cm groot Kleine onzichtbare littekentjes van een paar 0,4 mm

Downtime: moet ik vakantie opnemen na de behandeling?

Nee. Vet verwijderen en Lipofilling voeren we uit als een poliklinische behandeling onder een plaatselijke verdoving. De Lipofilling duurt ongeveer 30 tot 60 minuten. De mini-Lipotransfer, met inbegrip van vet verwijderen in een regio, duurt meestal 1 tot 2 uur. U bent niet ziek en kunt goed bewegen.

Na de ingreep drukkleding dragen

Het dragen van drukkleding na de mini-liposuctie met de WAL bevelen wij aan voor drie weken. Maar geen drukkleding bij de borsten! U mag geen drukkleding op de behandelde borsten dragen. Getransplanteerd vet kan geen druk verdragen een lichte ondersteuning mag wel.
 

Na de behandeling

De borsten zwellen tijdens het vullen met eigen vet lichtjes op. Na ongeveer 14 dagen zijn de borsten bijna niet meer gezwollen en kan het eerste resultaat worden bekeken. De vetcellen gaan nu hechten en ingroeien. Na een afgesproken periode (de dokter bespreekt dit termijn met u, kan per patiënt verschillend zijn) of er een tweede behandeling nodig is om de borsten op het gewenste volume te brengen.

borstvergroting

Belangrijke voorwaarden voor een succesvolle borstvergroting met lipofilling

 • Niet-roken of tijdig stoppen met roken voor de ingreep (roken vernauwd de bloedvaatjes en een goede bloedtoevoer is nodig om de vetcellen gezond te laten hechten en groeien);
 • Voldoende vet hebben om te transplanteren;
 • De wens van de patiënt moet vooraf duidelijk zijn namelijk: dat zij kiest voor een natuurlijke vorm van de borst en geen borstvorm wenst die sterk afwijkt van de natuurlijke vorm ( geen hype-vorm zoals extreem grote borsten);
 • Patiënt moet zeker zijn van haar keuze geen gebruik te willen maken van siliconenimplantaten.
 • Indien je aan het menstrueren bent kan dit ervoor zorgen dat je borsten extra gevoelig zijn, houdt u hier eventueel rekening mee. 

 

 

Wanneer is een borstvergroting niet mogelijk?

 • Deze behandeling niet bij diabetes- patiënten zonder akkoord behandeld arts;
 • Kan niet worden gedaan tijdens de behandeling van tumoren (elke fase);
 • Mag niet worden uitgevoerd tijdens huidziekten waaronder infecties, schimmel of virale aandoeningen.

  Afspraak met Dr. Don?
   

Borst- lipofilling is een vorm van borstvergroting die gebruikt is door duizenden vrouwen.

Nog een aantaal voordelen van borst-lipofilling

 • Borst-lipofilling kan ook plaatsvinden tijdens de gewone liposuctie wanneer er extra vetweefsel beschikbaar is;
 • Het resultaat van de borstvergroting is heel natuurlijk (zowel de borstvorm als de grootte);
 • Borst-lipofilling kan worden gecombineerd met andere borstvergroting methoden zoals siliconen implantaten; bijvoorbeeld het decolleté aanpassen, ‘van plat naar een mooie gevulde vorm’;
 • Deze methode is perfect bij asymmetrie en bij littekens;
 • Afwezigheid van "vreemde" stoffen - er wordt alleen persoonlijke vetweefsel gebruikt;
 • Korte herstelperiode en geen bijwerkingen;
 • Geen problemen tijdens de borstvoeding;
 • Geen problemen bij onderzoeken zoals (mammografie, echografie, Röntgenonderzoeken, CT-onderzoeken).
   

Prijzen lipofilling borsten

Lipofilling beide borsten Coleman Methode, vanaf € 1950,00 *
+ Groei- en weerstand ondersteunende factoren via infusiethereapie speciaal samengestelde vitamines, aminozuren en mineralen € 950,00 *
   

* De prijzen zijn excl. medische kosten (max. €395,-) en drukkleding na liposcutie (max. €150,-) Tevens is de prijs op basis van één zone waar het vet verwijderd wordt. Tijdens het intakegesprek worden deze kosten met u besproken. Iedere patiënt is anders, onze behandelingen worden op maat gemaakt om tot het gewenste resultaat te komen. De extra benodigde tijd brengen wij natuurlijk niet bij u in rekening, wel vragen wij voor de gemaakte extra kosten zoals het materiaal en speciale apparatuur een kleine bijdrage.

 

Populaire weblog berichten:

button

Hoge eisen aan het eindresultaat.

Dr. Don stelt hoge eisen aan het eindresultaat van de liposuctie. Alleen de gewenste hoeveelheid vet verwijderen is dus bij lange na niet voldoende. Dr. Don volgt de structuren en de huidlijnen lijnen van het lichaamsdeel waar het vet weggehaald moet worden om zo de bobbeltjes en kuiltjes zoveel mogelijk te vermijden. U wilt toch ook een resultaat dat gezien mag worden en dan is een egale buik of been wel het mooiste. Daar gaat Dr. Don absoluut voor.

Stevig huid met veel elasticiteit

Voor een glad en strak resultaat is een stevige huid noodzakelijk. Echter niet iedere huidstructuur heeft dat nog in voldoende mate. De reden is bijvoorbeeld de verminderde elasticiteit van de huid of de levensstijl van de patiënt. Mocht het zo zijn dat er toch wat onregelmatigheden( kuiltjes en of bobbeltjes) zijn ontstaan na de liposuctie-ingreep  kan dr. Don deze later weer opvullen of afvlakken. Dan is een tweede behandeling nodig (veel minder ingrijpend) om de huid zo glad mogelijk te maken.

Laat u hierover goed adviseren een volledig strakke en egale huid na een liposuctie is niet mogelijk als u ouder bent dan 25 jaar. Het resultaat moet natuurlijk zodanig zijn dat u vol trots uw benen of buik kunt laten zien en daar zorgt Dr. Don voor.

 

 

Vul in en wij nemen contact met u op!

Wij zijn aangesloten bij

 • NVCG
 • NVVH
 • NVVCC
 • Anbos
 • DGAUF
 • DALA

Certified Peelings Certified XLHair Face Lifting Techniqiues