Littekens

Behandeling van uw littekens in onze cosmetische kliniek. Soms blijven na operaties of verwondingen verdikte, ontsierende littekens over. Deze zijn vaak lastig te corrigeren. Soms treedt na een hersteloperatie juist een verergering op. Met behulp van een combinatiebehandeling Lasertherapie en inspuiting van Triamcinolon-oplossing in het litteken worden cosmetisch goede resultaten bereikt.

 


 

Wat zijn littekens?

Littekens worden gevormd na diepe beschadiging van de huid. Wanneer alleen de opperhuid wordt beschadigd, bijvoorbeeld bij oppervlakkige schaafwonden, zullen geen littekens optreden. Wanneer ook de lederhuid bij het letsel betrokken is, zal de huid zich herstellen met achterlating van een litteken. Het littekenweefsel bestaat uit collageen (bindweefsel).

Het type litteken dat is ontstaan na een verwonding van de huid, is afhankelijk van het type verwonding of huidaandoening. Wanneer een huidafwijking chirurgisch wordt verwijderd en vervolgens wordt gehecht, zal een heel ander type wond ontstaan dan wanneer er niet wordt gehecht en de wond vanzelf dicht moet groeien. Littekens van chirurgische ingrepen zijn weer heel anders dan die ontstaan na bijvoorbeeld acne.
 

De plaats van het litteken op de huid

De huid van de borst is berucht voor het maken van dikke (hypertrofische) littekens en keloid. Littekens na chirurgische ingrepen in het gezicht genezen vaak zeer fraai.
 

De aanleg voor het maken van bepaalde littekens

Sommige mensen hebben aanleg voor het maken van hypertrofische littekens. Soms is deze aanleg erfelijk. Wij werken met twee type lasers voor littekenbehandeling:

  • De MedArt 435 Diodelaser 810 Nm;
  • MedArt FRx Fractional CO2 Laser.

Tijdens de intake zal de huidtherapeute het litteken analyseren en bepalen met welk type laser het litteken verwijderd of verminderd kan worden. Dit hangt ook af van de intensiteit en de samenstelling van het litteken.

 

Voor deze behandeling kunt u alleen bij onze Clinique in Hengelo terecht.

 

Vul in en wij nemen contact met u op!

Loading