Lichttherapie

Wellness met resultaat

Lichttherapie is wellness pur sang met een prachtig resultaat. Een moeitloos pad naar een mooie huid. Lichttherapie is volledig pijnloos en geeft verbluffende resultaten. Het is een wellnessbehandeling die kalmeert en de huid verjongd. Lichttherapie wordt ingezet om acne, fijne lijntjes en rimpels, pigmentvlekken, acne- littekens en rosacea te behandelen. Deze therapie helpt acne te minimaliseren met de bijbehorende roodheid. Lichttherapie maakt gebruik van light-emitting diode (LED) -technologie die celvernieuwing in de huid activeert en de collageenproductie stimuleert. Verbeterde collageenproductie vermindert rimpels en verbetert de algehele structuur van de epidermis, waardoor de huid een natuurlijke zachte glans krijgt.

Onze lichttherapie -apparatuur gebruikt een verscheidenheid aan verschillende gekleurde lichten om verschillende problemen aan te pakken. De instellingen zijn gekoppeld aan uw huid en geven een patroon van verschillende lichten, zodat maximale resultaten behaald kunnen worden. Blauw licht therapie remt ontstekingen en wordt gebruikt bij acne en een vette / onreine huid. Het rode licht kalmeert en geneest de huid, het bevorderd de productie van collageen en stimuleert de celvernieuwing. Led en gefractioneerd licht zijn perfect  voor het verminderen van rimpels, voor hydratatie van de huid en om de huid te verstevigen. Geel licht biedt een oplossing voor de gevoelige/ allergische huid en zorgt voor herstel, terwijl de groene kleur roodheid vermindert en daarnaast de algehele textuur van de huid.

Uw huidcoach zal met u bespreken welke vorm van lichttherapie voor u het meest geschikt is

ELT (Energizing Light Technology) Lichttherapie

Huidverjonging met de ELT

ELT lichttherapie met de de ELT staat voor een innovatieve licht- en wellnessbehandeling, die de wens naar een zachte en natuurlijke huidverjonging vervult. De eerste tekenen van huidveroudering zie je optreden in het gezicht, de hals, het decolleté en de handen. Dit uit zich in een onregelmatige, vlekkerige en verslapte huid met fijne droogtelijntjes.
 

Wat is ELT lichttherapie

De ELT is de nieuwste methode om de huid te verjongen en de conditie ervan te verbeteren. De ELT gebruikt een breed lichtspectrum dat ondanks de zeer effectieve werking veilig en zacht voor de huid is. In tegenstelling tot andere lichtbehandelingen verstoort de ELT geen cellen. In plaats daarvan worden de fibroblasten tot de lichaamseigen productie van collageen, elastine en hyaluron gestimuleerd. Bovendien verbetert de dieptewerking van het licht de energievoorziening van de huid en de opname van werkstoffen. Uw hoogwaardige verzorgingsproducten kunnen daardoor effectiever werken. Zo kan het ontspannende licht een perfecte aanvulling van uw beauty programma worden.

De ELT lichtbehandeling geeft ook lichamelijk energie en is daardoor ook uitermate geschikt voor  mensen die last hebben van een winterdip tijdens de donkere dagen van het jaar. De behandeling kan los of in kuurvorm worden gedaan van 5 of 10 behandelingen achter elkaar, één keer per week, afhankelijk van de huidconditie.
 

Voor de lichttherapie behandelingen kunt u alleen in onze Clinique in Hengelo terecht.

 

Bioptron lichttherapie

Lichttherapie met de Bioptron technologie maakt gebruik van lineair gepolariseerd licht. Wetenschappelijke en klinische studies hebben aangetoond dat de bioptron lichttherapie een zeer krachtige biostimulerende werking  heeft op cellulair niveau en daardoor uitermate geschikt is als middel tegen huidveroudering en diverse huidproblemen.

 


Hoe werkt de Bioptron lichttherapie?

De Bioptron lichttherapie maakt gebruik van gepolariseerd licht met een polarisatiegraad van meer dan 95%. Gepolariseerd licht is een speciaal soort licht dat zich voortplant in vlakke golven parallel aan elkaar. Door speciale polarisatie filters kan de golflengte van het licht zeer specifiek worden afgestemd op een bepaalde behandeling. De Bioptron lichttherapie bevat geen UV stralen en dankzij een interne koeling blijft de behandeltemperatuur 37 graden.


De kracht van Bioptron lichttherapie

Licht is de bron van leven op onze aarde en zorgt bij de mens voor het optimaal functioneren van ons celmetabolisme. Niet voor niets klagen veel mensen in de wintermaanden over depressies, dit is veelal het gevolg door een gebrek aan licht. Door lichttherapie is het mogelijk de werking van specifieke cellen(witte bloedcellen) van het immuunsysteem te stimuleren. Lichttherapie verhoogt ook de energieproductie en herstelt beschadigde en verzwakte cellen.


Gevolgen Bioptron lichttherapie

•    Activeert de fibroblasten tot aanmaak van collageen en elastine.
•    Aanmaak van nieuwe bloedvaatjes, waardoor een betere doorbloeding ontstaat.
•    Aanmaak van nieuwe huid door stimulatie van o.a. keratinocyten.
•    Bacteriedodende werking bij o.a. acne en puistjes.
•    Lichttherapie heeft een genezingsbevorderende werking bij wonden en littekens.
•    Bevordert het algemeen welzijn.


Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Het aantal behandelingen is sterk afhankelijk van het te behandelen gebied of probleem. Voor een optimale werking adviseren wij om lichttherapie in kuurverband af te sluiten. Een kuur bestaat gemiddeld  uit 8 tot 12 behandelingen en een  behandeling duurt 15 minuten. Biopton lichttherapie is een absoluut veilige en aangename behandelmethode die ook veel in de medische wereld en ziekenhuizen wordt toegepast. Lichttherapie is ook uitstekend te combineren met andere behandelmethodes, wij adviseren u graag hierover.

De volgende problemen zijn goed te behandelen met Bioptron lichttherapie:

•    Algemene huidveroudering
•    Littekenherstel
•    Acne en/of puistjes
•    Cellulite
•    Vermoeide huid
•    Droge huid
•    Geïrriteerde huid
•    Vette huid


Bioptron® licht- en kleurentherapie

Bioptron®-apparaten worden gebruikt voor fototherapie, ook wel lichttherapie genoemd. Deze Zwitserse apparatuur is ISO-gecertificeerd. De behandeling geschiedt éénmaal daags en de behandelduur verschilt per indicatie maar is gemiddeld genomen niet langer dan 4-12 minuten.

De Bioptron® Licht- en Kleurentherapie maakt gebruik van een lineair gepolariseerd (polychroom) licht. Gepolariseerd licht is een speciaal soort licht dat zich voortplant in vlakke golven, parallel aan elkaar en bevat weinig infrarood licht voor de dieptewerking, maar geen UV stralen. Wetenschappelijke publicaties en klinische studies hebben aangetoond dat het polarisatieaspect (>95%) van het Bioptron®-licht een sterke biostimulatie induceert op cellulair niveau. De bijbehorende Bioptron® kleurenfilters zijn vervaardigd van hoog kwalitatief ambachtelijk gemaakt glas, dat garant staat voor het behoud van de polarisatiegraad en een blijvende, schitterende kleurenintensiteit - in tegenstelling tot plastic- of andere filters. Het unieke 5-delige spiegelsysteem is zelfs gepatenteerd. Dit professionele apparaat wordt al jaren in vrijwel alle Belgische ziekenhuizen standaard als mono- en/of complementaire therapie gebruikt en wordt eveneens in de Belgische ambulancewagens als EHBO-remedie toegepast, vooral bij trauma’s. Geleidelijk aan beginnen enkele Nederlandse klinieken en praktijken ook ervaring op te doen met deze bijzondere apparatuur. Zo ook Clinique Dr.Don

Geremd celherstel en een verzwakte celstofwisseling liggen meestal aan de basis van chronische (huid)problemen en wonden. Het Bioptron®-licht induceert regeneratie door celherstel: vele celfuncties worden opnieuw geactiveerd. Dit noemen we biostimulatie.
Het toepassingsgebied van Bioptron® richt zich op vier hoofdgroepen: wondheling (inclusief doorligwonden), behandeling van huidaandoeningen, pijnbestrijding aan het bewegingsapparaat en de esthetiek (rimpels, couperose, cellulitis). Bioptron®licht verhoogt tevens de opnamecapaciteit van de huid voor actieve bestanddelen van crèmes en gels!

Therapie met Bioptron®licht is een doeltreffende en medisch verantwoorde behandelwijze; het kent geen contra-indicaties noch neveneffecten en is wetenschappelijk goed onderbouwd (onderzoeken én publicaties).

De Bioptron®lichttherapie biedt eveneens de mogelijkheid om kleurentherapie toe te passen. De unieke combinatie van gepolariseerd licht en de Bioptron®-kleurenfilters doet het polychrome licht ontleden in haar verschillende golflengten. Hierdoor wordt er op het vlak van acupunctuur, ontspanning en psychosomatiek een meerwaarde verkregen. Zo kan blauw licht pijnen verlichten en ontstekingsremmend werken, terwijl rood licht bijvoorbeeld de doorbloeding bevordert en het metabolisme van het zenuwstelsel stimuleert. Geel en violet licht werken specifiek op het lymfatische systeem, en indigo heeft vooral een esthetisch effect bij bijv. cellulitis.

Tenslotte wordt zowel voor als na elke behandeling Oxy Spray gebruikt. Naast zuiver water is deze spray sterk verrijkt met zuurstof, het zuurstofgehalte is maar liefst met 500% verhoogd in vergelijking met gewoon water. Bij medisch gebruik verhoogt deze spray de intracellulair afbraak van bacteriën en cellulair afvalmateriaal in de macrofagen, stimuleert het de wondzuivering en de energieproductie in de cel.

Bij esthetisch gebruik stimuleert het eveneens de energieproductie in de cel door extra zuurstof aanvoer.


Overzicht werking Bioptron kleurenfilters:


Bioptron Rood

Ter bestrijding van aandoeningen is rood multifunctioneel omdat het de doorbloeding bevordert en zowel het zenuwstelsel alshet metabolisme stimuleert. Bovendien zorgt de rode lichtbundel voor het activeren van de energiereserves.

Cosmetische effect:

 • Activering van het celmetabolisme;
 • Verbetering van de doorbloeding van de huid;
 • Revitaliseren van de vermoeide huid.

Medische toepassingen:

 • Zwak zenuwstelsel, pijn, bloedcirculatiestoornissen (ziekte van Raynaud, winterhanden / - tenen);
 • Reumatische klachten;
 • Verkoudheid, voorhoofdsholteonsteking (sinusitis);
 • Vermoeidheid;
 • Haaruitval.

Opm.: Niet te gebruiken bij couperose en spataders


Bioptron Oranje

Stimuleert de vernieuwing van het huidweefsel en de stofwisseling. Spierrelaxatie en activering van de spierfuncties.
Stimuleert de psyche.

 Cosmetische effect:

 • Ondersteunt de aanmaak van collageenvezels;
 • Verbetering van de huidsterkte, speciaal voor cellulitis, rimpels, striemen en droge huid;
 • Reactivering van de natuurlijke huidbescherming.

Medische toepassingen:

 • Spierkrampen/-spanningen;
 • Spanningshoofdpijn;
 • Verminderde klieractiviteit;
 • Allergische reacties
 • Depressie.


Bioptron Geel

Stimulatie van het lymfatisch systeem; helpt op deze manier afvalstoffen af te voeren; heel effectief in combinatie met een ontgiftigingskuur. Stimulatie van het zenuwstelsel en de psyche. Versterking van de spijsvertering. Behandeling van gestresseerde en geïrriteerde huid.

Cosmetisch effect:

 • Relaxatie/normalisatie/stabilisatie van de geïrriteerde huid;
 • Versterking van het afweersysteem van de huid;
 • Stimulatie van het huidmetabolisme;
 • Versterkt het bindweefsel (huid wordt soepeler en gladder), ideaal voor littekenweefselbehandeling.

Medische toepassingen:

 • Maag- en darmproblemen;
 • Depressie;
 • Vermoeidheid;
 • Oedeem.


Bioptron Groen

Versterking van het immuunsysteem. Stabilisatie en stimulatie van het endocrienstelsel (hormonen).
Activeert weefselvorming.
 
Cosmetisch effect:

 • Behandeling van algemene huidproblemen;
 • Kalmeert de geïïrriteerde huid, bijv. bij eczeem, erytheem, acné of psoriasis;
 • Sluit de huidporiëën en zorgt ervoor dat de huid geen vocht verliest.

Medische toepassingen:

 • Verzwakt immuunsysteem, bijv. herpes (koortslip, koortsblaas, gordelroos of zona);
 • Wonden;
 • Recente littekens.


Bioptron Blauw

Ontstekingsremmend, anti-infectieus en koortswerend, pijnverlichtend. Heel goed voor de ogen en tegen slapeloosheid.

Cosmetisch effect:

 • Hydrateert;
 • Normalisatie van de talgproductie in de huid;
 • Acnéé, herpes, zonneallergie en zonnebrand.

Medische toepassingen:

 • Koorts, slaapstoornissen en migraine;
 • Inflammaties en irritaties;
 • Spier- en gewrichtsontstekingen;
 • Insectenbeten.


Bioptron Violet

Stabilisatie van het zenuwstelsel, koortswerend. Kalmerende werking op de organen (uitgezonderd de milt).
Activering lymfatisch systeem. Normalisatie van het metabolisme.

Cosmetisch effect:

 • Relaxatie van de huid;
 • Hydrateert;
 • Bescherming tegen vrije radicalen;
 • Vermindert roodheid van de huid;
 • Anti-cellulitis.

Medische toepassingen:

 • Stoornissen in de bloedcirculatie;
 • Niet-specifieke pijn;
 • Stress.

 

 

 

Vul in en wij nemen contact met u op!

Loading