Permanent ontharen

Permanente ontharing met de nieuwste lasertechnologie

Nooit meer scheren, harsen of epileren! In enkele behandelingen permanent verlost van uw ongewenste haargroei is nu mogelijk d.m.v. de nieuwste lasertechniek. Clinique Dr. Don maakt gebruik van de nieuwste laser op het gebied van laserontharing. De MedArt 435 Diodelaser 810 Nm.
 


 

De "Gouden Standaard" voor permanente ontharing

De MedArt 435 Diode lasersysteem is speciaal ontworpen voor effectief en permanent ontharen. Dankzij de allernieuwste technologie en de geavanceerde krachtige diode laser met 810 Nm golflengte is de MedArt 435 ongeëvenaard en niet vergelijkbaar met andere ontharingssystemen als het gaat om veilige en effectieve laserontharing op een efficiënte manier.

Deze diode laser wordt in klinieken en ziekenhuizen gebruikt . Wetenschappelijk onderzoek en uitgebreide klinische testen wereldwijd hebben bewezen dat hiermee op een veilige en effectieve manier maximaal resultaat wordt behaald bij bijna alle huidtypes en haarkleuren. Naar aanleiding van de resultaten uit de vele en uitgebreide studies wordt deze laser ook wel de "Gouden Standaard" voor permanent ontharen genoemd. De MedArt 435 Diode laser is daarom de juiste keuze voor optimale veiligheid, effectiviteit en efficiency.

De werking van ontharen met laser is als volgt. De door de laser uitgezonden zuivere en krachtige lichtstraal (810 Nm golflengte) wordt omgezet in warmte en door het pigment in het haar naar het haarzakje geleid. De haarwortel wordt hierdoor vernietigd. Door het zuivere en zeer krachtige laserlicht worden zelfs de dieper gelegen haarworteltjes bereikt waardoor maximaal resultaat wordt behaald.
 


 

Laserontharing is duurzamer en effectiever dan IPL ontharing

In vergelijking met IPL ontharing bereik je met laserontharing maximaal resultaat in veel minder behandelingen. Hierdoor bent u vaak goedkoper uit en bereikt u een beter resultaat.

Zowel de laser als IPL zetten licht om in warmte. Alleen gebruikt de laser licht met 1 golflengte en heeft daardoor een hoger vermogen om dieper gelegen haarwortels te bereiken.
De IPL is geen laser maar gebruikt lichtflitsen met een breed spectrum van licht. De flitslampen van IPL zenden een mix van vele soorten licht uit waardoor het op de diepere plaatsen niet altijd bij de haarvaatjes komt. Simpelweg omdat het flitslicht van IPL niet heel gericht geplaatst kan worden. Het zuivere en zeer krachtige licht van de laser kan wel tot dieper gelegen haarvaatjes komen. Daardoor is laserontharing duurzamer en effectiever.
 

Wat kunt u met behulp van laserontharing bereiken?

Op de behandelde plekken wordt ongewenste haargroei tot 95% verminderd. De eventuele resterende haren kunnen dunner en lichter van kleur zijn.
 

De behandeling

De groeicyclus van het haar bestaat uit verschillende fases: de groeifase, de regressieve fase en de rustfase. Voor een optimaal resultaat dient uw haar in de groeifase met laserlicht  behandeld worden. Gemiddeld heeft men zes tot acht laserbehandelingen nodig met een pose van vijf weken tussen elke laserbehandeling.

Vanaf vier à vijf weken voor het begin van de laserontharing behandeling zijn epileren, plukken of andere ontharingsbehandelingen af te raden. Het laserlicht wordt namelijk geabsorbeerd in het pigment in de haren. Als er kort voor de laserbehandeling geëpileerd of geharst is, missen we de haren onderhuids die het laserlicht dan niet kan absorberen. Op de dag van de behandeling dient men zich van te voren te scheren.

Hoe verloopt de behandeling?

De laser straalt een hoog geconcentreerde lichtstraal op de huid. Het pigment (melanine) in de haren absorbeert het laserlicht. Dit laserlicht wordt omgezet in warmte. Deze warmte vernietigt de haarwortels.Tijdens de laserbehandeling koelen we de huid met een speciaal gekoelde laserkop. Dit voorkomt het rood worden van de huid en voelt prettig aan tijdens de laserbehandeling. In de meeste gevallen wordt tijdens de behandeling een warm prikkelend gevoel waargenomen. Na afloop van de laserontharingbehandeling kan een lichtrode uitslag (erytheem) zichtbaar zijn, die snel weer verdwijnt.

Ongeveer 1 tot 2 weken na de laserbehandeling gaan de haren loszitten en vallen uit.


Voordelen van deze behandeling

 • De diode laser heeft een golflengte van 810 Nm (de golflengte om overbeharing te behandelen);
 • Gekoelde scanner, waardoor minder kans op beschadiging van de huid en een aangenamer gevoel tijdens de behandeling;
 • Geen fel flitslicht tijdens de behandeling aan de ogen;
 • Het lange termijn effect van de diode laser is al meer dan 30 jaar bekend, IPL-systemen bestaan pas op de markt sinds de jaren '90;
 • Laser mag enkel gebruikt worden door artsen en huidtherapeuten, die hiervoor langjarige opleidingen hebben gevolgd. IPL mag door iedereen worden gebruikt;
 • IPL werkt met lampen die per behandeling in kwaliteit afnemen (zoals bij een zonnebank). De kwaliteit per behandeling is dus niet constant. Bij de diode laser blijft de energie wel constant en dus ook de behandelkwaliteit, wat merkbaar is in het eindresultaat.

 

Prijzen

Meestal zijn 6 behandelingen nodig. Bij een kuur krijgt u de 6e behandeling gratis.
Indien er meer dan 6 behandelingen nodig zijn bieden wij u de vervolgbehandelingen aan voor een speciaal tarief.

Laser ontharen   1 behandeling   6 behandelingen
         
Kin    €   60,-   €    300,-
Bakkebaarden   €   90,-   €    450,-
Bovenlip   €   60,-   €    300,-
Bovenlip + kin + hals   € 160,-   €    800,-
Gelaat volledig   € 240,-   € 1.200,-
Hals   € 125,-   €    625,-
Neusbrug (indien mogelijk)   €   60,-   €    300,-
Oorschelp   €   60,-   €    300,-

Bij deze behandelingen is vergoeding door uw zorgverzekeraar mogelijk.

Voor deze behandeling kunt u alleen bij onze Clinique in Hengelo terecht.
 

 

Wij zijn aangesloten bij

 • NVCG
 • NVVH
 • NVVCC
 • Anbos
 • DGAUF
 • DALA

Certified Peelings Certified XLHair Face Lifting Techniqiues