MACS Facelift

Een MACS facelift - Volume Facelift laat uw gezicht er voller, frisser en jonger uitzien.

MACS-facelift staat voor ( Minimal Acces Cranial Suspension) veel moeilijke woorden voor een mini-facelift met een speciale ophanging van de doorgezakte weefsels via kleine sneetjes. De littekens zijn zo geplaatst dat ze nauwelijks tot niet zichtbaar zijn. De MACS-facelift is een mooie techniek voor mannen en vrouwen met serieuze veroudering-verschijnselen in het gezicht of de hals. Deze techniek heeft vooral effect op de hals, kaaklijn, neus-lippenplooi en de zogenaamde hamsterwangen.

 • De ingreep is bedoeld voor dames maar ook heren tussen de 50-70 jaar.
 • De MACS facelift is wereldwijd een populaire behandeling.

Veilig

MACS facelift is een van de veiligste chirurgische tiltechnieken. Het tilt het onderste gedeelte van het gezicht en de kaaklijn naar boven. Het verbetert ook de lijnen en de groeven die lopen tussen de neus en de mond.

Wat is een MACS facelift precies?

Bij een MACS lift worden de verslapte spiertjes en het uitgezakt bindweefsel door een speciale chirurgische lifting (verticaal) verstrakt en gelift. Dit gebeurt met speciale chirurgische draden. De huid volgt na de correctie heel natuurlijk de nieuwe strakkere lijnen van het gezicht en de hals.

Een MACS-lift heeft een resultaat dat jaren zichtbaar is. Na de behandeling ziet u een klein onzichtbaar litteken in de welvingen van het oor. Een MACS facelift is een veilige behandeling met zeer weinig risico’s. Het herstel gaat snel ongeveer twee weken. Maar dit kan per persoon verschillen, leefstijl heeft veel invloed op het herstel.

Kleine niet zichtbare littekens en mooie niet te strakke lijnen

De speciale lifttechniek met chirurgische draden zorgt ervoor dat de spanning niet in de huid getrokken wordt maar in het weefsel en de spiertjes onder de huid. Alleen de huid strak trekken heeft niet zoveel zin want de verslapping is dan al snel weer zichtbaar. En dat is jammer van alle ongemak maar ook van de kosten die gemaakt zijn. Daarnaast ziet het er ook onnatuurlijk uit.

Tijdens de ingreep worden de uitgezakte hals, wangen en of onderkin onderhuids gecorrigeerd. Eigenlijk wordt er niet zoveel huid weggenomen. De huid volgt heel natuurlijk de nieuwe lijnen in het gezicht. Het geheim zit in de richting waar het weefsel naar toe gelift wordt. Namelijk niet zijwaarts maar opwaarts en dat geeft een heel natuurlijk verjongend effect.

MACS-facelift hoe gaat het in zijn werk

 • Dr. Don maakt een opening in de rand voor het oor. De lijn van de insnijding (incisie) volgt de natuurlijke welving van het oor, zodat er na een periode van enkele maanden nauwelijks nog een litteken zichtbaar is.
 • Via deze incisie maakt hij de huid los van de wangen, tot voorbij de hoek van de kaak. Daarna volgt de lijn naar de hals.
 • Het onderliggende weefsel en de spiertjes kunnen dan mooi aangespannen worden met de chirurgische draden en lijnrecht (90°) omhoog gelift. Daarna vastgezet op steunpunten die niet zichtbaar zijn.
 • Vetpads of overtollig vetpakketjes kunnen via een klein prikgaatje worden weggezogen of worden verhit. Zo creëert Dr. Don nog strakkere kaaklijnen.
 • De huid beweegt op een natuurlijk manier mee met het gecorrigeerde onderhuidse weefsel en met de aangespannen spieren. Strakkere lijnen zijn direct na de ingreep al mooi zichtbaar.
 • De overtollig huidflapjes worden verwijderd en het littekentje dat in de welvingen voor het oor is geplaatst, wordt heel nauwkeurig gehecht.

Wat zijn de voordelen van een MACS-facelift ten opzichte van ander vormen van facelifting

 • Een minimaal goed verborgen litteken. Het litteken van een MACS Facelift moet niet te herkennen zijn voor iemand die u regelmatig ziet en niet weet dat u geopereerd bent.
 • Een minimaal, goed verborgen litteken. Het litteken van een MACS Facelift moet niet te zien zijn voor een iemand die u kent. Het litteken is beperkt tot de voorkant van en in een klein deel van de haarlijn boven het oor. Het littekentje van een MACS Facelift is kleiner dan bij veel andere facelift-operaties.
 • Door de speciale techniek van Dr. Don (AQUA MACS-Facelift) geeft het veel minder zwelling en blauwe plekken dan bij andere soorten Faceliften. Dit komt doordat het gebied op basis van waterstralen losgemaakt wordt en niet losgetrokken. De overtollige huid kan hierdoor zachtjes verwijdert worden.
 • Het is een zachte en veilige behandeling en ook geschikt voor rokers omdat de bloedtoevoer naar de huid niet wordt aangetast door de zachte waterstralen. Dit betekent veel minder kans op infectie en op huidnecrose (huidafbraak) in vergelijking met andere Faceliften.
 • De MACS-Facelift op basis van waterstralen tilt de wang en vetpad op  waardoor de groef en vouwen bij de neus (nasolabiaal) mooi verstrakken kan.
 • Er is geen diepe loslating van het weefsel onder de huid waardoor er zeer weing kans is op beschadiging van de aangezichtszenuw.
 •  Er is geen volledige narcose nodig en kan onder speciale waterverdoving plaatsvinden waardoor u sneller herstelt en de downtime drastisch verminderd wordt.

Worden er andere behandelingen tegelijkertijd met de AQUA-MACS-Facelift gedaan?

Bij sommige patiënten kunnen wij naast een AQUA- MACS-Facelift nog andere ondersteunende behandeling uitvoeren om een nog mooier resultaat te krijgen.

Let op: Onze arts heeft deze resultaten behaald bij diverse patiënten echter is ieder mens uniek en de resultaten van de behandeling kunnen afwijken.
Tijdens een vrijblijvend consult zullen wij u altijd een eerlijk advies geven!

Voorbeelden:

 • Onderooglid correctie
 • Bovenooglidcorrectie
 • Wenkbrauwlift
 • Lipofilling
 • Injectables
 • Laser

Hoe wordt MACS Facelift in grote lijnen uitgevoerd?

Dr. Don voert deze ingreep met lokaal anestheticum met behulp van tumescente anesthesie. Eenmaal verdoofd duurt de operatie in het algemeen ongeveer 2-3 uur.

Op de dag van de behandeling volgen wij de volgende stappen:

 1. Bespreken en beantwoorden van eventuele 'last-minute' patiëntvragen
 2. Foto's en huidmarkering
 3. Anesthesie op verschillende kleine 2-3 mm gebieden voor het oor
 4. Tumescente verdovingsvloeistof in de te opereren gebieden geplaatst
 5. Hoogte van het onderliggende weefsel en herpositionering door interne hechtingen en af ​​en toe speciale weefsellijm
 6. Verwijdering van overtollige huid en een speciaal door Dr. Don ontwikkelde hechtprocedure waardoor er  mooiere en veel  onzichtbare littekens ontstaan.

Daarna

 • IJspakketjes worden gedurende 30 - 40 minuten op de behandelde gebieden aangebracht
 • Patiënten mogen binnen 90 minuten na voltooiing van hun ingreep naar huis of zo nodig naar het zorghotel.
 • Iemand moet de patiënt naar huis brengen en de eerste 24 uur bij hen blijven
 • IJspakketjes moeten de komende 1-2 dagen regelmatig worden aangebracht en de patiënt moet kunnen slapen
 • De patiënt zal de activiteit gedurende de eerste 4-7 dagen moeten minimaliseren en  bukken zoveel mogelijk vermijden.

Hoe zie en voel ik mij na de operatie?

 • Wat zwelling en sommige blauwe plekjes zijn gebruikelijk na een Aqua-MACS Face Lift.  De blauwe plekjes en zwelling zijn meestal grotendeels verdwenen aan het einde van de tweede week
 • Post-operatieve pijn is meestal minimaal en een paracetamol doet normaal gesproken wonderen.
 • Hechtingen lossen  vanzelf op .
 • Patiënten worden aangeraden om een paar dagen vrij te nemen, waarna normale activiteiten kunnen worden hervat.

Wat zijn de mogelijke bijwerkingen van een MACS Face Lift?

Een van de voordelen van een MACS-face-lift voor veel andere vormen van facelifts, is dat deze een zeer hoog veiligheidsprofiel heeft. Zoals bij elke operatie, zijn er mogelijke complicaties:

 • Tintelingen en gevoelloosheid rond de oren. Dit is een tijdelijke ervaring en komt voor bij zeer weinig patiënten. Omdat een Aqua-MACS Face Lift boven de belangrijke zenuwen van het gezicht plaatsvindt, is de kans op beschadiging van de zenuwen zeldzaam.
 • Andere complicaties, hoewel zeer zeldzaam, kunnen infectie, post-operatieve bloedinkjes, open gaan van de wonden en abnormale littekenvorming ( bij patiënten waarbij het lichaam zelf lelijke littekens vormt, hierdoor zijn er aanpassingen nodig.)

MAC lift ervaringen 

Klik hier voor foto's voor en na. 

MACS lift kosten 

Klik hier voor de kosten MACS lift. 

 

Vul in en wij nemen contact met u op!

Loading