Coronavirus richtlijnen

Gelukkig: Clinique Dr. Don mag open blijven

15 december 2020
We mogen gelukkig open blijven voor alle medische en paramedische behandelingen.

Update,  maatregelen van Clinique Dr. Don, naar aanleiding van de laatste toespraak van de minister president Mark Rutte.
We lezen het allemaal in de kranten, we volgen het nieuws en u zat ook vast te kijken naar de laatste toespraak van minister president Mark Rutte. Een grote teleurstelling maar wij zagen het wel een beetje aankomen. Het is voor ons aller welzijn, laten we ons daar maar aan vasthouden.

Wat betekenen de nieuwste maatregelen voor onze behandelingen.
Clinique Dr. Don heeft vanwege de nieuwste berichtgeving, die betrekking heeft op het bestrijden van het Coronavirus, besloten om alleen in de kliniek te Hengelo alle behandelingen plaats te laten vinden. In de vestiging te Enschede alleen de injectables (in de speciaal aangepaste behandelkamer met medische luchtfiltering) en in de kliniek te Amsterdam zullen alleen de intakes, controles en endermologie-behandelingen plaatsvinden.
 

Wat gaat door:

 • Alle intakes, behandelingen en controles in de kliniek te Hengelo (zoals liposucties, faceliften, lipofilling, lipoedeembehandelingen, endermologie-behandelingen, ooglidcorrecties, injectables, dermicapen, prp-behandelingen, microdermabrasie, lasers, skinboosters en medische peelings).
 • De injectables zoals BOTOX in de vestiging te Enschede
 • De intakes, controles en endermologie-behandelingen in de kliniek te Amsterdam.
 • Telefonisch, Chat of Mail Contact met het zorgteam en backoffice
 • We blijven altijd voor u bereikbaar
   

Iedereen weet inmiddels wat wel en niet mag en dat moeten we nog echt tot 19 januari 2021 volhouden. Met elkaar.


Als het enigszins mogelijk is willen Dr. Don en zijn team u hierbij graag ondersteunen. U kunt ons altijd bereiken. Wij zijn er niet alleen voor cosmetische problemen, maar ook voor dingen die u bezighouden. Gewoon een praatje maken mag ook. Als u niet goed weet hoe u uw huid tijdens de thuis-quarantaine moet verzorgen of mooi kunt houden, bel dan even voor een advies van onze huidtherapeutes en schoonheidsspecialisten. Wij staan voor u klaar.
 

 
Amsterdam: +31 (0) 53 206 2001
Hengelo: +31 (0) 74 30 30 250
Enschede: +31 (0) 20 89 50 455

Chat: www.cliniquedokterdon.nl 
Mail: [email protected]
 

Wat vragen wij van u als bezoeker van onze klinieken?
Als u voor consulten of behandelingen naar onze klinieken komt moeten wij u vragen zich aan de volgende regels te houden. Dit voor uw en onze veiligheid/gezondheid:

 • Geen handen schudden met de arts of medewerker
 • Uw handen wassen of desinfecteren als een van onze medewerkers hierom vraagt
 • Als u verkouden bent of grieperig dan de afspraak afzeggen
 • Kom niet te vroeg
 • Neem geen kinderen of andere personen mee
 • Houd waar mogelijk een afstand van 1.5 meter aan tussen u, onze medewerkers en andere aanwezigen
 • Beperk veel sociale contacten
   

Veiligheid in acht:
Clinique Dr. Don volgt adviezen op van een aantal beroeps-en belangenverenigingen en de richtlijnen van het RIVM. Dagelijks beoordelen wij de Coronasituatie en volgen wij de eventuele nieuwe maatregelen op.
 

Gezond zijn en blijven
Om verspreiding van het virus te voorkomen gelden eigenlijk dezelfde tips als bij de verspreiding van griep en verkoudheid.

Persoonlijke hygiëne is heel belangrijk, zoals regelmatig het wassen van uw handen met zeep en hoesten in de binnenkant van uw elleboog. Gebruik alleen papieren zakdoekjes.

Zorg dat uw weerstand op peil blijft door gezond te eten, voldoende te blijven bewegen en goed te slapen en als het kan stress te vermijden.

Samen willen wij u zo goed mogelijke van dienst zijn en ondersteunen u waar mogelijk.

 

Dank voor uw begrip en heel graag tot ziens.
 

Met vriendelijke groet,
Dr. Don en zijn team

-

 

Informatie over het Coronavirus

Het Coronavirus is nog niet verslagen maar we mogen niet opgeven.

Helaas zijn weer nieuwe (landelijke) maatregelen nodig, ook voor Clinique Dr. Don.
Allereerst hopen wij dat het met u, uw familie en vrienden (nog steeds) goed gaat.

Helaas is er weer sprake van een toenemend aantal besmettingen in Nederland met het coronavirus. De essentie van de Nederlandse aanpak blijft om het virus maximaal te controleren waarbij kwetsbare groepen worden beschermd.

Wij zullen vanaf dinsdag 29 september 2020 de Corona-regels weer aanscherpen.

We hopen dat u een beetje tijd kunt vrijmaken om deze nieuwsbrief goed door te nemen zodat u op de hoogte bent van de maatregelen die Clinique Dr. Don neemt voor uw en onze veiligheid. Deze maatregelen zijn tijdelijk en gelden totdat overheden anders bepalen.

Hoe gaan we dat doen:

Om te beginnen

 • We werken met ons hele team naar een verantwoorde openstelling.
 • De consulten en intakes kunnen zowel digitaal of onder voorwaarden persoonlijk plaatsvinden.
 • De behandelingen door de huidtherapeuten en schoonheidsspecialistes mogen doorgaan maar zij dragen wel mondkapjes en overige beschermende kleding.
 • Naast de zoveel mogelijk 1.5 meter maatregel zullen alle stappen die patiënten, bezoekers en medewerkers in onze klinieken zetten, gebaseerd worden op de geldende adviezen van het RIVM in samenhang met de maatregelen van de regering, brancheverenigingen en overheden.

Wat gaan wij voor u doen

Meer veiligheid- en hygiënevoorschriften.

Wij hebben een schoon klimaat in onze klinieken gerealiseerd waar besmettingen en infecties niet de kans krijgen om te verspreiden. Dat is en was ons primaire doel.

De behandelkamers

 • Wij hebben een geïntegreerd systeem waarin de lucht binnen alle behandelkamers gereinigd en gefilterd wordt.
 • Er komt verse lucht van buiten de behandelkamers in zonder dat de ramen open staan. De aanvoer van verse lucht van buiten word eerst behandeld via een luchtbehandelingskast. Op deze manier wordt de lucht eerst gefilterd waardoor geen schadelijke stoffen/virussen van buitenaf naar binnen komen.
 • Alle behandelkamers zijn voorzien van antibacteriële plafonds, wanden en vloeren. Dit wil zeggen dat deze kamers in zijn geheel gedesinfecteerd kunnen worden.

De operatiekamer

 • De operatiekamer is afgesloten en er heerst een hoge druk. Door deze drukbeheersing is de OK voor bijna honderd procent schoon. Het is voor bacteriën/virussen bijna onmogelijk om te overleven in deze lucht.
 • De temperatuur is ongeveer 17 graden in de operatiekamer omdat bacteriën niet houden van lage temperaturen. Daarom liggen patiënten onder een warme deken en op een warmtematras.
 • In de operatiekamer draagt het OK-team steriele operatiejassen, handschoenen en speciale beschermende OK- kleding als brillen, mondkapjes en OK-mutsen. Het te opereren lichaamsgebied wordt volledig gedesinfecteerd. De instrumenten zijn volledig steriel.
 • Het lichaamsgebied waar geopereerd wordt, moet eerst gedesinfecteerd worden met een vloeistof. Deze vloeistof is roze gekleurd. Op deze manier kan de operateur zien dat geen enkel plekje is overgeslagen en de huid egaal is gedesinfecteerd.

 

Aanvullende maatregelen

Wij werken al jaren conform de WIP-Richtlijnen en de Infectiepreventie Zelfstandig Medische klinieken.

Deze richtlijnen behoren internationaal tot één van de meest gedetailleerde en geavanceerde beschreven infectiepreventie-protocollen. Dat betekent dat we altijd al geïnvesteerd hebben in vergaande maatregelen ter preventie van besmettingen en de verspreiding ervan.

 

Om alle behandelingen de komende tijd zo goed en veilig mogelijk te laten verlopen hebben we, in aanvulling op de genoemde richtlijnen, nagedacht over een aantal extra maatregelen die te maken hebben met onze manier van werken.

 • Omdat handhygiëne bij deze virusuitbraak een belangrijk bron van besmetting blijkt te zijn, zullen wij u bij binnenkomst vragen uw handen te desinfecteren met een desinfecterende vloeistof. We vragen u daarna uw gezicht en mobiele telefoons niet meer aan te raken.
 • De assistent zal uw temperatuur met een infrarood thermometer opmeten ( op afstand)
 • In de wachtruimte en bij de balie proberen we met elkaar zo goed mogelijk de 1,5 meter afstand te bewaren. In de kliniek hebben we een extra wachtkamer ingericht volgens deze richtlijnen.
 • U wordt gevraagd, om niemand  mee te nemen in de kliniek, uitzondering hierop is als u komt voor een intake behandeling (behalve voor injectables, huidtherapeutische en of schoonheidsbehandelingen), dan mag u 1 bezoeker meenemen in de kliniek die ook vooraf  gevraagd wordt of hij of zij gezond is (zie vragenlijst).
 • Gebruik maken van het toilet is voorlopig niet mogelijk
 • Helaas mag u geen gebruik maken van onze koffie, thee en water faciliteiten.
 • De folders en magazines zijn tijdelijk verwijderd

Uw afspraak 

Het beleid dat we volgen is dat we alleen mensen in de klinieken toelaten waarvan we met vrij grote zekerheid weten dat ze gezond zijn.

Daarom zullen wij u vooraf van een afspraak of behandeling de volgende vragen stellen:

 • Hebt u nu corona?
 • Hebben uw huisgenoten/gezinsleden nu corona?
 • Bent u genezen van corona korter dan 2 weken geleden?
 • Heeft u één of meerdere van de volgende symptomen: verkoudheid, niezen,        hoesten, keelpijn, benauwdheid, koorts (meer dan 38⁰C)?
 • Hebt u huisgenoten/gezinsleden met deze symptomen?
 • Bent u in thuisisolatie?

Indien u JA antwoord op een van deze vragen moeten wij uw behandeling of consult uitstellen en een andere afspraak maken.

Naar en in de behandelkamer

 • Er worden geen handen geschud. Ook ander lichamelijk contact, hoe vriendelijk ook bedoeld, is niet gewenst.
 • U wordt opgehaald uit de wachtkamer door de behandelaar of assistente. Deze is dan steeds beschermd met mondmasker en bril/faceshield en handschoenen.
 • Een van de symptomen van Covid-19 is een verhoogde lichaamstemperatuur. Daarom gaan we over op het opmeten van de lichaamstemperatuur met een infrarood thermometer van alle personen voordat de behandelkamer betreden wordt.
 • Het houden van 1,5m afstand is tijdens de behandeling niet mogelijk. Daarvoor dragen medewerkers speciale beschermmiddelen.
 • Wij vragen u niet met uw hand in uw mond of aan uw gezicht te komen.

Wij kunnen ons voorstellen dat u vragen heeft. Neem contact met ons op. Ons team staat voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden. Het mag telefonisch of per mail.

in Amsterdam
+31 (0) 20 89 50 455
[email protected]

in Hengelo
+31 (0) 74 30 30 250
[email protected]

 

Wij danken u alvast voor uw medewerking. Samen krijgen we Corona onder controle!

Tot binnenkort!

Team Dr. Don