Lymfedrainage

Lymfedrainage na ingreep bij lipoedeem

Wanneer ons lymfesysteem normaal functioneert, speelt deze een belangrijke rol in ons immuniteit-systeem en bij het afvoeren van afvalstoffen. De lymfedrainage techniek is een manier om de lymfecirculatie weer op gang te krijgen waardoor ons natuurlijk afweersysteem een boost krijgt. Lymfevocht is een kleurloze vloeistof die de cellen voedt en reinigt. Vocht dat zich ophoopt omdat het niet goed kan worden afgevoerd door de lymfevaten heeft als resultaat vochtophoping (oedeemvorming). Na een liposuctie ontstaat altijd oedeem. Lymfedrainage is een speciale vocht afdrijvende massagetechniek.

Afspraak bij Dr. Don?
 

Hoe ontstaan deze vochtophopingen?

Na een liposuctie bij lipoedeem is de huid en het daaronder liggend weefsel licht beschadigd. Als reactie hierop vormt het lichaam vochtophopingen. Hierdoor raken de lymfevaten tijdelijk verstopt en worden er minder afvalstoffen afgevoerd. Hierdoor ontstaat oedeem (vochtophoping). Dankzij de toepassing van lymfedrainage wordt het lymfesysteem ondersteunt en kan het vocht weer afgevoerd worden. Cosmetisch/ chirurgische ingrepen hebben een zichtbaar beter en sneller resultaat als de patiƫnt in de periode van de nabehandeling lymfedrainage ondergaat.
 

Wanneer Lymfedrainage?

De globale klachten bij oedeem kunnen we als volgt omschrijven:

  • Zwelling;
  • Zwaar gevoel;
  • Gespannen gevoel alsof er een band om de arm of het been zit;
  • Moe;
  • Pijn;
  • Functieverlies;
  • Hinder bij de dagelijkse activiteiten.
     

Lymfedrainage technieken bij Clinique Dr. Don

1. Lymphapress

Dit is een intermitterende pneumatische compressie therapie. Er wordt geleidelijk druk opgebouwd in manchetten die armen/benen omsluiten. Daarna volgen verschillende drukpatronen die allemaal gericht zijn op het afvoer van vocht. Het is een heerlijke ontspannende behandeling.

2. LPG-endermologie

Endermologie is een intensieve bindweefselmassage met behulp van een LPG-apparatuur. De cilinders van dit apparaat pakken een huidplooi op en rollen deze in langzame en regelmatige bewegingen af. Hierdoor worden de huid, de onderhuid en het onderliggende bindweefsel stevig maar pijnloos gemasseerd, waardoor de structuur van het bindweefsel verbetert, de doorbloeding bevorderd wordt en de afvoer van het lymfevocht en daarmee de afvoer van de afvalstoffen gestimuleerd worden.
 

Gratis intake?
 

Prijzen lymfedrainage

Lichaam

 
Endermologie, 45-60 minuten € 69,50
Kuur van 10 behandeling, incl. lymfapress pakje en detox kuur t.w.v. €39,95 (uw voordeel €109,45) € 625,00

 

Vul in en wij nemen contact met u op!

Loading