Pijnbestrijding

Welkom op de pagina pijnbestrijding van Clinique Dr. Don

Dr. Don heeft al 25 jaar ervaring in pijnbestrijding o.a. met neurale-injecties en infusies. Iedereen wil toch graag leven zonder pijn?

Wat gebeurt er in je lichaam bij pijn?

Iedereen heeft wel eens pijn wat als vervelend ervaren wordt, maar eigenlijk is pijn een waarschuwingssysteem van ons lichaam. Pijn beschermt en waarschuwt het lichaam tegen gevaar en ergere beschadiging. Maar wat als pijn chronisch wordt? Pijn is een onaangenaam en overheersend gevoel. Het is niet zichtbaar of meetbaar. Alleen de patiënt zelf voelt hoeveel pijn hij heeft. Pijn die lang aanhoudt kan iemands leven volledig beheersen en voor veel emoties zorgen. Vaak zien we dat patiënten met chronische pijnen in een isolement belanden.
 

Moeilijk te behandelen?

Chronische pijnen zijn niet eenvoudig te behandelen en sommige mensen kunnen de hulp niet vinden of krijgen. Chronische pijnbestrijding vraagt veel geduld en begrip en vooral tijd van de dokter en dat is een moeilijke zaak in ziekenhuizen of in de huisartsenpraktijk. Dr. Don kan veel betekenen op het gebied van pijnbestrijding en heeft al menig patiënt geholpen bij hun chronische pijnklachten. Hij neemt de tijd en is altijd op zoek naar behandelmogelijkheden die passen bij de klachten van de patiënt. Dr. Don: “Pijnbestrijding is een weg die je samen met de patiënt moet gaan volgen. Samen naar oplossingen zoeken is nodig voor succes.” Dr. Don heeft verscheidenen behandelmogelijkheden. Na een gedegen onderzoek injecteert hij onder echografie specifieke medicinale stoffen die de pijn bestrijden. Welke hij gebruikt hangt af van de aard van de pijnklachten, het gebied in het lichaam, de duur en de zwaarte van de pijn. We behandelen in het kort een behandelmethodiek die Dr. Don regelmatig gebruikt bijvoorbeeld bij migraine, en gewrichtsklachten klachten.
 


 

Neuraaltherapie

Onze zenuwen zorgen ervoor dat allerlei processen in goede ‘banen’ worden geleid en dat het lichaam goed functioneert. Soms kunnen er echter op plaatsen in het lichaam storingsvelden optreden die deze processen in de war sturen. Als gevolg kunnen er chronische kwalen ontstaan. Via neuraaltherapie worden die storingsvelden aangepakt. Bij neuraaltherapie wordt procaïne of lidocaïne ingespoten op bepaalde punten in het lichaam (stoorvelden, lokaal of rond de zenuwknopen). De procaïne ondersteunt de genezende kracht van het menselijk lichaam en ruimt blokkades uit de weg die bijvoorbeeld door littekens kunnen ontstaan. Deze therapie kan gericht zijn op een ontstoring van het volledige lichaam, van een ziek lichaamsdeel, of allebei samen. Pijnbestrijding die uit een spuitje of infuus komt noemen we neuraaltherapie. Neuraaltherapie betekent het behandelen van bepaalde lichaamsdelen met kleine hoeveelheden lokale anesthetica  om het autonome zenuwstelsel te beïnvloeden. De injectieplaatsen zijn gevarieerd en afhankelijk van het specifieke klinische beeld.

Neuraaltherapie kent drie varianten;

1. Segmenttherapie
Hierbij wordt er rechtstreeks in het zieke gebied ingespoten, of in de reflexzone (rond het zieke weefsel).

2. Stoorveldtherapie
Hierbij wordt een stoorveld uitgeschakeld dat buiten het zieke segment ligt, maar er toch invloed op heeft vanop afstand.

3. Infuustherapie
Middels infusen die worden ingebracht.

Diverse verzekeringen vergoeden deze therapie of een gedeelte (bekijk uw eigen polisvoorwaarden)


Waar kan neuraaltherapie o.a. bij helpen?

Hoofd: migraine, diverse soorten, clusterhoofdpijn, aangezichtspijn, kaakpijn (voor zover gebitsproblemen zijn uitgesloten) of bijholteproblemen
Haren: haaruitval
Nek: nekpijn, bewegingsbeperkingen, whiplash, uitstralende pijn naar hoofd/armen/bovenrug,
Rug: (onder uitsluiting van hernia met noodzaak tot operatie): alle rugpijnen met/zonder uitstraling of bewegingsbeperkingen
Gewrichtsklachten: bewegingsbeperkingen, pees/kapselontsteking, arthrose of artritis
Diversen: vermoeidheidssyndroom, sporttrauma’s, vroegtijdige verouderingsverschijnselen of sudeck'se dystrofie (vroeg stadium)

Afspraak met Dr. Don?


Het begrip pijn

Wat bedoelen we met pijn? Eigenlijk is pijn een begrip en ervaring die wij allemaal in ons leven meemaken. Het is dus normaal. Veel dingen doen ons pijn - het leven kan bijvoorbeeld pijnlijk zijn. Pijn is net zo gewoon voor de mens als honger of dorst, hitte of kou. Net zoals ruiken, proeven, horen en zien, is het gevoel van pijn onderdeel van ons sensorisch systeem, waarmee we onze omgeving en onszelf waarnemen. Pijn is een van de meest indrukwekkende en meest voorkomende ervaringen van een mens. Pijn is van vitaal belang - ondanks al het leed dat het kan veroorzaken.

Pijn is een complexe ervaring
Het woord "pijn" wordt ook gebruikt in verband met verdriet, eenzaamheid en vervreemding. Een ander centraal probleem met betrekking tot pijn is angst. Hoe kan het dat de pijn van een verloren liefde net zo moeilijk te verdragen is als een acute rugpijn? Gedachten en gevoelens spelen dus een grote rol in alle pijnsensaties. Hoe intens we een pijnlijke prikkel voelen is heel persoonlijk. Hoe wij pijn ervaren, hangt niet alleen af van het pure zenuwsignaal, maar is een samenspel van biologische, psychologische en sociale factoren, waarbij onze familie- en culturele ervaringen een rol spelen. Daarom spreken we ook van een "bio-psycho-sociale pijn" die elke persoon anders voelt.

De conclusie is dan ook dat pijnbestrijding veel meer is dan het toedienen van medicatie het vraagt vooral om een integrale benadering. Samen doen is hierbij het sleutelwoord.

Neuraaltherapie wordt wereldwijd gebruikt. In 1883 ontdekte Sigmund Freud als eerste de genezende eigenschappen van lokale anesthetica, maar volgde deze observaties niet op. Lériche (Frankrijk), Pike, Schleich en Huneke (Duitsland) maakten vergelijkbare waarnemingen tussen 1905 en 1925. Rond 1940 ontdekten de gebroeders Huneke de langetermijneffecten van lokale anesthetica. Sinds deze baanbrekende resultaten kunnen er steeds meer patienten met pijn ondersteund worden. De methode wordt nu toegepast in meer dan 30 landen over de hele wereld. Alleen al in Duitstalige landen gebruiken meer dan 30.000 artsen in praktijken en poliklinieken neuraal therapie.


Hoe gaat de behandeling in zijn werk bij Dr. Don?

Na het verzamelen van de medische geschiedenis en een grondig onderzoek (o.a. echografisch onderzoek), wordt een behandelplan opgesteld, in het bijzonder welke punten en regio's in aanmerking komen voor de behandeling. Ze kunnen zich in het gebied van het zieke lichaamsdeel of verder van de pijnstreek bevinden. Tijdens de behandeling ligt de patiënt ontspannen op een behandelbank of zit hij/zij ondersteund op een geschikte behandelstoel.

Een eerste testinjectie wordt uitgevoerd en gekeken of de patiënt goed reageert op de medicinale stoffen, dit kan soms gevoelig zijn maar meestal doet het weinig pijn als de injecties deskundig uitgevoerd worden. Wanneer het juiste punt wordt geraakt, voelen sommige patiënten een onmiddellijke verbetering van hun symptomen ("tweede verschijnsel").

De kunst van neurale therapie bestaat uit het "weten waar" de injectie geplaatst moet worden, de juiste interpretatie van de patiëntreacties en fenomenen die voortkomen uit de behandeling. Dit vereist ervaring en een goede beheersing van de onderzoeks- en behandelingstechnieken. In de regel zijn 5-15 sessies voor chronische klachten noodzakelijk. Een herhaalbehandeling kan na een half jaar tot een jaar noodzakelijk zijn.


Neuraaltherapie is effectief

Neuraaltherapie is gebaseerd op een holistische kijk op de mens. Neuraaltherapie krijgt grip op de pijn en spreekt het lichaam aan op het zelfhelend vermogen, de zogenaamde regulerende capaciteit. Dit kan het zelf herstellend vermogen activeren.

Er zijn talloze wetenschappelijke aanwijzingen van de positieve behandelresultaten van Neuraal therapie. Deze therapievorm wordt momenteel intensief onderzocht, onder andere. aan de universiteiten van Bern, Greifswald en Heidelberg. Het is onder meer gebaseerd op het circulatie bevorderend en ontstekingsremmend effect van de lokale anesthetica en op het directe analgetische effect.

Neuraal therapie kan helpen bij veel pijnsoorten en functionele stoornissen. De doorbloeding wordt verbeterd, de pijn verlicht en de lichaamsfuncties worden versterkt.

Samenvattend; waar kan neuraaltherapie o.a. bij helpen?

Hoofd: migraine, diverse soorten, clusterhoofdpijn, aangezichtspijn, kaakpijn (voor zover gebitsproblemen zijn uitgesloten) of bijholteproblemen
Haren: haaruitval
Nek: nekpijn, bewegingsbeperkingen, whiplash, uitstralende pijn naar hoofd/armen/bovenrug,
Rug: (onder uitsluiting van hernia met noodzaak tot operatie): alle rugpijnen met/zonder uitstraling of bewegingsbeperkingen
Gewrichtsklachten: bewegingsbeperkingen, pees/kapselontsteking, arthrose of artritis
Diversen: vermoeidheidssyndroom, sporttrauma’s, vroegtijdige verouderingsverschijnselen of sudeck'se dystrofie (vroeg stadium)


Wilt u een vrijblijvende afspraak bij Dr. Don, vult u dan onderstaand contactformulier in en wij nemen z.s.m. contact met u op.

Vul in en wij nemen contact met u op!

Loading

Wij zijn aangesloten bij

  • NVCG
  • NVVH
  • NVVCC
  • Anbos
  • DGAUF
  • DALA

Certificaat Skin Rejuvenation Certified Peelings Certified XLHair Face Lifting Techniqiues