Endermologie

Endermologie is een behandelingsmethode voor de huid en onderhuids bindweefsel, waarbij wij een apparaat gebruiken dat de huid omhoog zuigt en op- en afrolt. Endermologie wordt bij Clinique Dr. Don uitgevoerd door een therapeut, die een opleiding tot endermoloog heeft gedaan. Doelen zijn o.a. het behandelen van vetophopingen die "vast" zitten en de voor- en nazorg bij liposuctie in onze clinique.

Zo werkt de endermologie techniek

Met de behandelkop wordt de huid via zuiging omhoog gehaald en op- en afgerold, waardoor weefselblokkades worden opgeheven. De voortdurende beweging (rechts in het beeld) heft de weefselblokkade op.
 

En zo werkt endermologie voor de huid

Deze manier van masseren zorgt voor een intensieve doorbloeding van de huid en de onderliggende bindweefsels. De bloed- en lymfecirculatie worden extra gestimuleerd, zodat toevoer van zuurstof en afvoer van afvalstoffen sneller gerealiseerd kunnen worden. Ook de vorming van elastinevezels en collageenvezels wordt hierdoor verhoogd met als gevolg een huid die soepeler, steviger, gladder …en gezonder wordt!
 

Werkt endermologie echt?

Wetenschappelijk onderzoek heeft het effect van onze endermologie-therapie aangetoond en de behandeling verder onderbouwd. D.w.z. dat de behandeling alleen succesvol kan zijn in combinatie met Pressotherapie ( afvoer van afvalstoffen die vrij komen tijdens de endermologiebehandeling).

Endermologie als aanvulling op o.a. MesotherapieBioptron Lichttherapie is de meest succesvolle behandeling voor alle vormen van cellulite.
 

Hoe verloopt een endermologie behandeling en doet het pijn?

Sterker nog, het is een heerlijke behandeling en de cliënt mag  druk voelen maar geen uitdrukkelijke pijn.
Het dragen van een lichaamsmaillot is verplicht. Dit is een soort nylon pak dat het gehele lichaam bedekt. Hierdoor is een betere geleiding van de behandelkop mogelijk. Bovendien is de behandeling door het dragen van het pak geheel hygiënisch.

Wat gebeurt er nog meer tijdens een endermologie behandeling?

Tijdens de behandeling worden de eet- en leefgewoonten verder doorgenomen en zo nodig advies gegeven. Ook wordt nagegaan hoe het gesteld is met lichaamsbeweging en kunnen doelgerichte oefeningen besproken worden.

Vervangt deze methode dieet en beweging?

Nee, het is geen vervanging van een dieet maar in sommige gevallen is dit naast Endermologie wel aan te raden. Beweging draagt altijd bij tot een beter resultaat en ook wordt aangeraden om 1 á 2 liter water te drinken om een goede stofwisseling in stand te houden.

Hoe lang blijft het resultaat?

Dat is sterk afhankelijk van uw leefstijl. Maar ook de persoonlijke hormoonhuishouding speelt een belangrijke rol. Het resultaat kan dus duren van enkele maanden tot meerdere jaren. Om die reden wordt dan ook vaak besloten om onderhoudsbehandelingen te nemen. Dit varieert van eenmaal per maand tot eenmaal per kwartaal.

Video over endermologie

 

Vul in en wij nemen contact met u op!

Loading