Hoe werkt microdermabrasie en wat zijn de verschillende behandelmogelijkheden?

Microdermabrasie
Microdermabrasie is een behandeling waarbij we met kleine kristalletjes dode huidcellen afschilferen (exfoliëren) om daarna alle losgekomen huidschilfers en onzuiverheden op te zuigen. We gebruiken bij een microdermabrasie behandeling geen chemicaliën en ook gaan we niet diep in de huid werken (geen beschadiging). Microdermabrasie verwijdert de dode en de droge buitenste laag van je huidoppervlak om zo een frisse, gezonde huid te onthullen. Het verjongt het oppervlak, wat je overhoudt is een prachtige heldere teint.

Het werkt in twee gedeelten:

Dit is de Cristalpeel machine

 1. Ten eerste gebruikt onze Christalpeel machine hele kleine kristalletjes om het oppervlak van jouw huid voorzichtig te exfoliëren waardoor de dode of onzuivere huidcellen losgemaakt kunnen worden zonder diepe beschadiging.
 2. Ten tweede zuigt de Christalpeel machine op een zachte manier vacuüm zodat al het vuil en de dode huidcellen opgezogen kunnen worden

DE PERFECTIE VAN MICRODERMABRASIE
De bovenste huidlagen worden voorzichtig, precies en uiterst effectief verwijderd door speciale kristallen – laag voor laag, te allen tijde controleerbaar en daardoor individueel aan de huidconditie in te stellen. Zo houden wij altijd je huiduitstraling en het niveau van de zuigkracht tijdens de behandeling scherp in het oog.

Microdermabrasie is geschikt voor alle huidtypes
Microdermabrasie met de ultramoderne Cristapeel machine werkt op een nieuwe innovatieve basis en is veel minder agressief dan de meeste microdermabrasie apparatuur. Het voordeel hiervan is dat de hersteltijd ook veel korter is. Ondanks de zachtere manier van werken levert deze behandeling prachtige resultaten en we gebruiken hierbij geen naalden of medicatie.

Microdermabrasie wordt al jaren door dermatologen gebruikt om een ​​aantal aandoeningen te behandelen en werd in de jaren 2000 een populaire cosmetische huidbehandeling. 

Hoe werkt Microdermabrasie


Microdermabrasie werkt met behulp van kristalletjes die onder hoge druk tegen het huidoppervlak schuren om de huid te verjongen en op te fleuren. Bij Beauty By Dr. Don gebruiken we een microdermabrasie machine die geschikt is voor zowel medische behandelingen als voor cosmetische huidbehandelingen. De bovenste laag van het huidoppervlak wordt zacht maar krachtig geëxfolieerd, waardoor de onzuiverheden en de dode huidlaag verwijderd kunnen worden. Tegelijkertijd zuigt een ingebouwd vacuüm de dode huidcellen en onzuiverheden weg, waardoor je huid steeds helderder en zuiverder wordt.

Microdermabrasie is niet-invasief en vereist bij de voorbereiding geen medicijnen of verdoving. 

Voordelen van microdermabrasie
Naast het opruimen van de dode huidcellen heeft microdermabrasie ook andere voordelen.

Circulatie
Het proces kan de bloed- en lymfecirculatie diep in de huid verbeteren, wat de gezondheid van de huid kan verbeteren. De verbeterde bloedstroom zorgt ervoor dat er meer zuurstof en voedingsstoffen aan de cellen worden geleverd. Dit verbetert celprocessen en daarom de huidlagen, waardoor de elasticiteit toeneemt.

Verbetert de werking van de huidverzorging
Door de dode huid te verwijderen en de bloedsomloop te bevorderen, is aangetoond dat microdermabrasie de opname van je huidverzorgingsproducten in de huid tot 50% verbetert. Vooral voor acne is deze behandeling succesvol om dat de speciale crèmes beter opgenomen kunnen worden.

Poriegrootte en huidconditie
Microdermabrasie kan niet alleen de verstopte poriën openen, maar ook de grootte ervan verkleinen. Hoewel we tot op zekere hoogte geboren worden met een bepaalde poriegrootte, kunnen sommige externe factoren ze vergroten. De poriën kunnen groter worden door hygiëne, ontsteking van de huid of door verstopping. Microdermabrasie kan de blokkade verhelpen, door de circulatie van de huid te verbeteren, kan ontstekingen verminderen en de natuurlijke huidhygiëne verbeteren.

Veiligheid
Mensen kiezen voor microdermabrasie boven andere behandelingsopties zoals laserprocedures en chemische peelings omdat het vooral minder hersteltijd geeft en tevreden zijn over de resultaten. Het is een van de veiligste cosmetische ingrepen die je kunt doen. Je kunt het zelfs tijdens je lunchpauze laten doen!

Verschillende toepassingen
Microdermabrasie gebruiken wij bij verschillende huidaandoeningen. Zoals milde acne, acne littekens, ouderdomsvlekken, doffe huid, fijne lijntjes, hyperpigmentatie en rimpels.

Doet microdermabrasie pijn?
Nee, microdermabrasie mag geen pijn doen. Het kan een beetje ongemakkelijk aanvoelen tijdens de behandeling en uw huid zal waarschijnlijk een paar uur daarna strak aanvoelen, maar het mag niet pijnlijk zijn. Het is een van de zachtste, niet-invasieve huidbehandelingen die momenteel beschikbaar zijn en kan geweldige resultaten opleveren. Als u een zeer gevoelige huid heeft die vatbaar is voor blauwe plekken, kunt u blauwe plekjes opmerken als de zuigkracht hoog is ingesteld, maar dit duurt niet lang.

Wanneer is microdermabrasie een geschikte behandeling?
Microdermabrasie wordt het meest gebruikt op het gezicht, maar kan op de meeste delen van het lichaam worden toegepast. 

De meest voorkomende aandoeningen waarvoor microdermabrasie wordt gebruikt:

Milde Acne / mee-eters
Microdermabrasie-gezichtsbehandelingen kunnen acne verminderen door dode huidcellen en onzuiverheden op te ruimen die de poriën kunnen blokkeren en tot ontstekingen en vlekken kunnen leiden. De verbeterde circulatie geeft ook meer voedingsstoffen en zuurstof aan de cellen, wat een snellere omzet bevordert. Het stimuleert ook de productie van collageen om de huid zachter en soepeler te maken. Het is vooral succesvol voor het verminderen van mee-eters. De bovenkant van de mee-eter wordt verwijderd door de peeling terwijl de zuigkracht uit het vacuüm de resterende verharde talgolie verwijderd. Dit kan uiteindelijk de poriegrootte verkleinen omdat ze niet langer verstopt is.

Acne littekens
Microdermabrasie kan ook een oplossing zijn voor mensen die acnelittekens willen verminderen. Hun huid kan profiteren de verbeterde circulatie en bevordering van de collageenproductie.

Fijne lijntjes en rimpels
Fijne lijntjes en rimpels “poetsen” we prachtig weg met microdermabrasie, vooral vanwege de natuurlijke bevordering van de collageenproductie. Collageen stimuleert het huidvernieuwingsproces, maar neemt helaas af met de leeftijd, dus als het een nuttige boost krijgt, dan vertraagt het anti-aging proces. Rimpels dus.

Littekens
Microdermabrasie kan het uiterlijk van veel verschillende soorten littekens helpen verbeteren. Bijvoorbeeld die veroorzaakt zijn door acne zoals hierboven vermeld, chirurgie of ongelukken. Littekens moeten we altijd in een kuurverband, meer behandelingen, behandelen om de gewenste effecten te bereiken.

Littekens zijn vaak onregelmatig van vorm en de huid eromheen kan oppervlakkige, verhoogde pigmentatie hebben waardoor het litteken duidelijker kan worden. Microdermabrasie kan rond de onregelmatige randen van littekens werken en zelfs het uiterlijk van hyperpigmentatie verminderen. De huid profiteert ook van een verbeterde doorbloeding die genezing bevordert en van de stimulatie van de collageenproductie. Littekens kunnen al vanaf 8 weken na de eerste littekens worden behandeld, maar het is belangrijk om voldoende tijd tussen de behandelingen in te laten om de huid te laten herstellen. Studies hebben aangetoond dat drie maanden na het begin van de behandeling significante verbeteringen van de littekens zichtbaar worden. 

Striae
Striae zijn littekens die helemaal in de dermislaag van de huid beginnen. Dit maakt ze moeilijk te behandelen, maar het is gebleken dat microdermabrasie op een aantal manieren kan helpen het uiterlijk van striae te verminderen. Het bevordert de aanmaak van collageen en elastine, wat helpt om de huid soepel te houden. Dit kan voorkomen dat striae nog erger wordt. Door microdermabrasie kunnen de striae vervagen.

Hyper-pigmentatie
Microdermabrasie licht hyperpigmentatie op. Waardoor de kleuren in diepte afnemen of helemaal vervagen. 

Microdermabrasie resultaten:
Afhankelijk van je reden voor een microdermabrasie-behandeling, merk je al resultaten na de eerste behandeling. Wij zien dit vooral als de huid opgefleurd moet worden of bij het verwijderen van mee-eters. Diepere littekens of rimpels bijvoorbeeld vereisen echter meer sessies voordat je de gewenste effecten ervan kunt zien. Vaak adviseren wij tussen de 4 tot 8 behandelingen voor het beste resultaat, waarbij voor diepe littekens echt meer nodig zijn. Om de goede resultaten te behouden, heb je af en toe een aanvullende behandeling nodig.

Hoe vaak heb je microdermabrasie nodig?
Wij werken meestal met behandelsessies tussen de 4-8 keer, vaak met een week of twee uit elkaar.  Na de eerste reeks van behandelingen zul je merken dat je af en toe een onderhoudsbehandeling nodig hebt om je huid in goede conditie te houden. 

Een groot voordeel van microdermabrasie is dat het kort duurt. Afhankelijk van de grootte van het gebied kan een enkele sessie vijf minuten tot een uur duren. Het is zowel kostenbesparend als tijdbesparend.

Bijwerkingen van microdermabrasie
Na je behandeling met microdermabrasie kan je huid strak en droog aanvoelen en gedurende 24 uur licht roze blijven. Behandel dit met producten die geadviseerd worden door onze beautyspecialisten en breng een dag geen make-up op de huid aan. Zorg er voor dat je de huid gehydrateerd houdt en draag voldoende bescherming tegen de zon, zodat je huid zo min mogelijk aan de zon wordt blootgesteld.

Verder zijn er geen bijwerkingen . 

Het is belangrijk om te beseffen dat je huid na microdermabrasie droog zal zijn en gevoeliger zal zijn voor de zon. Om geassocieerde complicaties gemakkelijk te voorkomen, breng je een niet-comedogene vocht inbrengende crème aan om je huid te kalmeren en te hydrateren. Nogmaals laat je goed adviseren.

Wat kost microdermabrasie?
Klik hier voor onze prijslijst

Redenen waarom je microdermabrasie zou moeten proberen:

 • Kan de werkzaamheid van je huidproducten enorm verbeteren
 • Snel
 • Nauwelijks mogelijke bijwerkingen of complicaties
 • Geen naalden
 • Pijnloos
 • Snelle hersteltijd
 • Veilig alternatief voor chemische peelings en andere behandelingen
 • Geschikt voor iedereen
 • Zeer effectief bij verschillende huidaandoeningen