Wijnvlekken & Moedervlekken

Wijnvlekken

Een wijnvlek is meestal een goedaardige, aangeboren huidafwijking, waarbij overmatige groei van bloedvaten aan de oppervlakte van de huid optreedt. Wijnvlekken komen vooral voor in het gezicht en de hals en zien eruit als paarse verkleuringen op de huid. Een wijnvlek komt bij ongeveer twee op de 1000 pasgeborenen voor. Overigens zijn wijnvlekken niet erfelijk overdraagbaar. Naarmate men ouder wordt, kunnen de bloedvaatjes sterker uitzetten met als gevolg dat de wijnvlek donkerder en dikker wordt. Een wijnvlek heet officieel Naevus flammaeus.

Bij de geboorte zijn wijnvlekken licht- tot donkerrode  vlekken, op gelijk niveau met de normale huid. De grootte kan variëren van enkele millimeters tot een heel lichaamsdeel. Op latere leeftijd kan het gebied onregelmatig worden en een paarse kleur krijgen. Wijnvlekken verdwijnen vrijwel nooit spontaan.
 

Wijnvlek behandelingen

In onze Clinique behandelen wij de wijnvlekken met een laser.

wijnvlekken

 

Op welke leeftijd kan een wijnvlek behandeld worden?

De wijnvlek kan op volwassen leeftijd behandeld worden. Maar het komt voor dat ouders van een kind met een wijnvlek in het gezicht overwegen om het kind al op jonge leeftijd te laten behandelen.

 

Moedervlekken

Om uw huid weer vitaler, jonger en rimpellozer te maken adviseren wij een behandeling met Fractional Laser. Rimpels verdwijnen zonder operatie en chirurgie met een snelle hersteltijd na de behandeling. Naast huidverjonging wordt de Fractional laser ook ingezet voor het behandelen van moedervlekken, littekens, acné littekens, pigmentvlekken, rimpels en striae.
 

moedervlekken

Clinique Dr. Don beschikt enige tijd over een nieuwe type laser: de MedArt FRx Fractional CO2 Laser. Deze laser kan goed worden ingezet om een huid die vitaliteit en elasticiteit mist, weer steviger en jonger te maken. Met de gefractioneerde laser wordt over het te behandelen gebied een gelijkmatig patroon van gaatjes in de huid geschoten. Dit gelijkmatige karakter is van belang om een mooi egaal resultaat te behalen.

Deze kleine gaatjes (wondjes) genezen heel snel omdat ze aan alle kanten worden omgeven door gezonde huidcellen. Tijdens het genezingsproces worden zowel de opperhuid als het bindweefsel in de lederhuid vernieuwd. De huid krijgt daardoor haar volle, vitale uitstraling weer terug. Na een Fractional Laser behandeling kan enige zwelling en roodheid (erytheem) van de huid ontstaan die vrij snel weer verdwijnt. De alledaagse dingen kunt u gewoon doen aangezien u na de behandeling gewoon make-up of camouflage aan mag brengen.

De behandeling wordt aangevuld met de ELT Beauty Angel (energyzing light technology) en de Endocare producten van Neostrata. Deze aanvulling op de laser behandeling versterkt het resultaat en de genezing.

 

Video Fractionele laser

 

Intakegesprek

Tijdens een eerste intakegesprek komt alles aan de orde wat met de behandeling te maken heeft: welke methode voor u het beste is, welk resultaat u mag verwachten, de mogelijke risico's en de nazorg. U krijgt altijd een eerlijk advies en duidelijke voorlichting over de behandeling en de periode erna.
 

Behandeling

Voor de behandeling worden er foto's gemaakt. De behandeling zelf kan zonder verdoving worden uitgevoerd en duurt gemiddeld dertig tot vijftig minuten, afhankelijk van het te behandelen oppervlak van de huid. Voor een optimaal resultaat zijn er gemiddeld twee á drie behandelingen nodig.
 

Na de ingreep

Na de ingreep kunt u meteen naar huis. Door de laserbehandeling is de huid aanvankelijk iets rood en gezwollen. Om de huid te kalmeren wordt deze nagekoeld en daarna met een speciale crème behandeld. Na de behandeling mag u de huid vier weken niet blootstellen aan de zon. Wij raden u altijd aan een zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor te gebruiken.
 

Prijzen

Prijzen per behandeling

Handen   € 125,- tot €  300,-
Gelaat, een enkel vlekje   € 100,-
Groot oppervlak   prijs op aanvraag


Voor deze behandeling kunt u alleen bij onze Clinique in Hengelo terecht.

Wij zijn aangesloten bij

  • NVCG
  • NVVH
  • NVVCC
  • Anbos
  • DGAUF
  • DALA